19 Δεκ 2007

Η Φριτατα Που Εκανε Θραυση!

Το καλο αυτης της συνταγης ειναι οτι ‘κρυβεις’ μεσα το ψαρι κ το πρασο που δυσκολα θα ετρωγες διαφορετικα

Υλικα για 2 ατομα

1 πρασο σε ροδελες (για 4 ατομα,2 πρασα)

300 γρ ή 5 φιλετακια γλωσσας του lidl (ειναι οτι πρεπει,δεν εχουν αγκαθια κ ειναι κ μικρα)

150 γρ μανιταρια

1κουτ σουπας μαϊντανό

2 αυγα (εγω βαζω 4 εχω μεγαλο τηγάνι)

60 γρ ροκφόρ λιωμένο (απλα τ αφηνεις εξω απ το ψυγειο κ μετα το λιωνεις μ ενα πιρουνι)

1-2 κουτ σουπ ζωμο λαχανικων (κ το νερακι της βρυσης μια χαρα ειναι)

Θυμάρι ψιλοκομμένο (εχει στα σουπερ μαρκετ στα μπαχαρικα η στα μαγαζια με βιολογικα.Της Κρήτης ειναι πιο φτηνο-κ πιο καλο-απ τα εισαγμένα)

4 κουτ σουπας ελαιολαδο

Αλατι

Πιπέρι

Εστραγκόν (επισης στα μπαχαρικα)

Ζεσταινουμε 2 κουτ σουπ ελαιολαδο κ σοταρουμε το πρασο για 5’ σε χαμηλη φωτια (μεχρι να μαλακωσει κ να ροδισει λιγο)

Προσθετουμε τα μανιταρια κ σοταρουμε για αλλα 6-8’

Αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε τον μαϊντανό κ το ροκφόρ.Ανακατευομε μεχρι ν αναμιχθουν ολα πολυ καλα

Ζεσταινουμε το υπολοιπο λαδι κ σοταρουμε τα φιλετακια της γλωσσας με το θυμάρι,μεχρι να ροδισουν.Αν χρειαστει κ αλλο λαδι προσθετουμε λιγακι ακομα.Αν σπασουν τα ψαρια δε πειραζει.Μολις τηγανιστουν τα κοβουμε (αν δεν εχουν σπασει απο μονα τους, οπως ειπαμε) σε μικρα κομματια κ τ ανακατευουμε με το πρασο κ τα μανιταρια.

Χτυπαμε τ αυγα σ ενα μπολ.Προσθετουμε τα αλατι(οχι υπερβολές)-πιπερι-εστραγκον (οχι πολυ εστραγκόν,μπορει να καλυψει τη γευση απ ολα τα υπολοιπα) συνεχιζουμε να χτυπαμε μεχρι να ενωθουν.

Ριχνουμε τ αυγα μαζι με τα υπολοιπα κ τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγανι μεχρι να παρουν χρωμα.Γυριζουμε την ομελετα κ την ψηνουμε μεχρι να ροδισει.

Συνοδεύεται με λευκο κρασι.

3 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Τη σημείωσα! Θα τη δοκιμάσω!

Έπρεπε να βγάλεις και καμιά φωτογραφία, να ξέρω αν το αποτέλεσμα του εγχειρήματός μου θα φέρνει έστω στο επιθυμητό!

nikiplos είπε...

Οκ τώρα μιλάς με αποδείξεις και ονόματα... σαφώς θα τη δοκιμάσω, αν και μου φέρνει σε κάτι σε επικίνδυνο για αλλεργικούς καθώς συνδυάζει το αυγό με το ψάρι...

Αντί για λευκό κρασί μήπως θα πήγαινε και κάνα τσιπουράκι Τυρνάβου? Το λέω ένεκα του εστραγκόν...

me είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.