Μπριζολες Με Φασκομηλο
4 Μριζολες λεπτες (πριν τις χρησιμοποιησουμε καλο ειναι να τις χτυπησουμε λιγο με..το ειδικο χτυπητήρι για κρεας)
4 φετες ζαμπον
4 φυλλα φρεσκο φασκομηλο (κ αποξηραμενο ειναι οκ,απλα το βαζεις σα σκονη)
100 ml λευκο ξηρο κρασι
Λαδι,αλατι,πιπέρι αν θεμε κ βουτυρο
Γαρνιτούρα
500γρ βρασμενα φασολακια ή
βρασμενα ζυμαρικα(προτιμω ταλιατέλες)
2 σκελ σκορδο σε φετουλες
Βουτυρο,αλατι,πιπέρι
Εκτελεση
Ζεσταινουμε 2 κουτ λαδι μαζι με 1 κουτ βουτυρο,αν θελουμε, στο τηγανι –μεγαλο/αντικολλητικο.Βαζουμε τις μπριζολες με το ζαμπον προς τα πανω κ τηγανιζουμε 5-6 λεπτα.Τις γυριζουμε προσεκτικα κ τηγανιζουμε ΜΟΝΟ 1-2 λεπτα.
Τις βγαζουμε απο το τηγανι. Προσοχη:Τις μπριζολες,τις βγαζουμε απο το τηγανι ΑΦΟΥ βεβαιωθουμε οτι ψηθηκαν.Οχι μισοψημενες.
Ριχνουμε στο τηγανι το κρασι κ με μια ξυλινη κουταλα,ξύνουμε τον πατο του τηγανιου.ριχνουμε αλατι,πιπέρι (εγω ριχνω κ λιγουλάκι θυμάρι) κ μολις η σαλτσα βρασει,σβηνουμε τη φωτια.Βαζουμε μεσα τις μπριζολες,τις γυριζουμε 1-2 φορες προσεκτικα κ τις αφήνουμε λιγουλάκι πανω στο ματι να ‘δεσουν’ τα μυρωδικα)..
Σε αλλο τηγανι, βαζουμε 2 κουτ λαδι η 2 κουτ βουτυρο κ ριχνουμε τα φασολακια/ζυμαρικα,το σκορδο,αλατι,πιπέρι,ανακατευουμε κ σοταρουμε για 1-2 λεπτα.
Τα υλικα ειναι για 4 ατομα.
1πιπερια (εγω εβαλα κοκκινη,Φλωρίνης,ηδη ψημενη)
2 κολοκυθακια
1κρεμμυδι
4 ψιλικομμενα φιλετα αντσουγιας στο λαδι
150 γρ ψιλοκομμενο κασέρι (εγω εβαλα ρεγκάτο.Γενικα αν ειναι να βαλετε κασέρι φροντιστε να ναι καλο γιατι τα περισσοτερα στην αγορα ειναι αγευστα)
Βασιλικο
2 μεγαλες ντοματες (Δεν ειναι η εποχη τους.Εβαλα ντοματακια ψιλοκομμενα κονσέρβα,με οσο λιγοτερο χυμο γινεται)
4-5 φετες τυρι για τοστ
Λαδι,αλατι,πιπέρι
Εκτελεση
Ψιλοκοβουμε : To κρεμμυδι,τα κολοκυθακια,την ψυχα μελιτζανας,την πιπερια.Ζεσταινουμε ενα τηγανι με 4 κουτ λαδι κ σοταρουμε ολα τα παραπανω σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαραθουν.Τα κατεβαζουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε την αντσουγια,το ψιλοκομμενο κασέρι,βασιλικο,αλατι,αρκετο πιπέρι,2 κουταλιες ντοματακια(αν δε χρησιμοποιησουμε τις ντοματες της συνταγης).
Γεμιζουμε τις μελιτζανες.
Αν χρησιμοποιησουμε τις ντοματες,τις κοβουμε ροδελες κ τις βαζουμε πανω στις μελιτζανες.Αν οχι,μια κουταλια ντοματακια σε καθε μια.
Βαζουμε 3 κουτ λαδι στο πυρεξ η ταψάκι κ ψηνουμε για 30 min στους 180
Βγαζουμε, κοβουμε τυρι για τοστ σε λόρδες κ σκεπαζουμε μελιτζανες διαγωνια.
Τις βαζουμε κ παλι στον φουρνο μεχρι να λιωσει το τυρι.
2 σχόλια:
Πολυ ενδιαφερον...
Εγω προχτες εκανα την πρωτη μου ομελετα!! Ακομα πανηγυριζω...
εκανες μια καλη αρχη,baby.Συνεχισε..
Δημοσίευση σχολίου