20 Μαΐ 2008

Lucy Maud Montgomery

Οταν ημουν μικρη,η κρατικη τηλεοραση,επαιζε μια σειρα που λεγοταν 'Η Αννα των Αγρων'.
Μου αρεσε παααααρα πολυ εκεινη η σειρα κ μεχρι τωρα θυμαμαι οτι τ απογευματα που την επαιζε εγω ειχα μαθημα θεωριας πιανου κ η μητερα μου με πηγαινε down town για μαθημα.Τσαντιζομουν παρα πολυ που την εχανα κ για την ιστορια,το συγκεκριμενο ωδειο δε το χωνεψα ποτε κ τα δυο χρονια που εμεινα εκει ηταν τα χειροτερα,εχω να δηλωσω!
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
Για καιρο μετα εψαχνα να βρω το βιβλιο που στηριζονταν η σειρα.Τιποτα στα Ελληνικα.Αργοτερα που εμαθα καλα Αγγλικα αρχισα να το ψαχνω στα Αγγλικα.Τιποτα κ παλι.Ετσι κ αλλιως στην Ελλαδα δεν υπαρχει πληθωρα ξενογλωσσων βιβλιων κ εγω αλλωστε προηγουμαι της εποχης μου (διαβασα Τολκιν οταν οι υπολοιποι δεν ηξεραν καν οτι υπαρχει.Εχω την πρωτη εκδοση παρακαλω!)
Αργοτερα που μπηκε το ιντερνετ στη ζωη μου το εψαξα παλι,το βρηκα στο amazon κ Μετα εβαλα τον bro να δει αν μπορει να μου το βρει κ να το κατεβασει.Το βρηκε αλλα σε χαλια αναλυση κ χωρις υποτιτλους.( Για ψυχολογικους λογους τους χρειαζομαι.Ναι,τους Αγγλικους) - κ τωρα που το σκεφτομαι...αυτος ο Bro τι εχει περασει...πρεπει να ναι αρκετα δυσκολο να χεις μικροτερη αδερφη.
Κ τωρα που πηγα στην Αγγλια,μπηκα σ ενα βιβλιοπωλειο να παρω αλλα κ κατα τυχη το βρηκα!'Anne of Green Gables 'Με σκληρο εξωφυλλο γιατι εκλεισε τα 100 χρονια κ ειναι λεει το πιο πολυδιαβασμενο βιβλιο για κοριτσακια!Ηταν η καλυτερη μου αγορα απ το Λονδινο για φετος δε το συζητω καθολου!
Η Μontgomery εγραψε ολοκληρη σειρα παιδικων βιβλιων με πρωταγωνιστρια την Anne,βιβλια που νομιζω πως ακομη δεν εχουν μπει στον κοπο να τα μεταφρασουν εδω κ φυσικα η σειρα δεν ξαναπαιχτηκε ποτε στην Ελληνικη τηλεοραση.
Σημερα βρηκα κ ενα δυο ακομη της σειρας αυτης σε e-book κ δε ξερω ποιον θα ενδιεφερε,αλλα ειναι πραγματικα ωραια βιβλια για παιδια κ εγω θα ελεγα κ για μεγαλους.Ησυχα κ ειρηνικα,που μπορουν να σε ταξιδεψουν σε μια αλλη εποχη κ να σε κανουν να γελασεις.
Σα να διαβαζεις Τζεϊν Ωστιν στο πιο αναλαφρο,αλλα για μικροτερες ηλικιες,ενα πραμα.
Αχ!Δηλωνω ευχαριστημενη γι αποψε!

6 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

Οτι δηλωσεις εισαι...

Εξύμνoς είπε...

Me στειλε μου ενα μειλ εδω eximnos@gmail.com

me είπε...

κ τι να λεει το μειλ?
;-)

Εξύμνoς είπε...

Ενα ανεκδοτο!!!
Με δουλευεις??

Αν η El σε ενημερωσε... ΟΚ

Αν δεν καταλαβες τιποτα... απλα στειλε μου ενα mail σου!!!
Δεν ζηταω το κινητο σου!!

me είπε...

xaxaxaxaxa!!!!καλα θα στο στειλω!νευρικε!

Unknown είπε...

http://imegaliximaira.blogspot.gr/2017/01/blog-post_25.html?spref=fb
αχχ εχουν βγει στα ελληνικά τα βιβλία και τα ψάχνω παντού αλλά δεν τα βρίσκω να δούμε! επίσης την έδειξε η ερτ την σειρά πρόσφατα μαζι με την συνέχεια της