ingredients για δυο:
4 πιτουλες για σουβλακι τις tinny.
1/2 κοκκ.πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
1/2 κιτρινη πιπερια
1/2 κρεμμυδι
1καροτο
1/2 ντοματακια κονσερβα
2 σουβλακια γαλοπουλα με λαχανικα (απο Βασιλοπουλο,η τα φτιαχνουμε μονοι μας)
αλατι
πιπερι
παπρικα
μυρωδικα για κοτοπουλο
3 κουτ γλυκου λαδι
1 φλιτζ καφε νερο
2 κομmατια φετα
βαζουμε μυρωδικα,1 κουταλακι λαδι στα σουβλακια κ τα βαζουμε να ψηνονται.
βαζουμε υπολοιπο λαδι στο γουοκ (η τηγανι, whatever).Μολις καψει,τηγανιζουμε τις πιτουλες.τις βγαζουμε απο του γουοκ,βαζουμε αλατι πιπερι κ παπρικα, τις στρωνουμε σε καθε πιατο.
Βαζουmε στο γουοκ ολα τα υπολοιπα λαχανικα ψιλοκομμενα σε λοριδες κ το καροτο καρε.Τσιγαριζουμε μια βολτα ισα ν αρχισει το κρεμμυδι ν αλλαζει χρωμα.Στη συνεχεια προσθετουμε τα ντοματακια ψιλοκομμενα κ το φλιτζ το νερο.Ριχνουμε μπαχαρικα,η ποσοτητα ποικιλει αναλογα με το τι μας αρεσει(προσοχη οχι πολυ αλατι δεν ειναι υγιεινο)χαμηλωνουμε τη φωτια κ αφηνουμε να βρασει μεχρι να μην εχει καθολου ζουμι.Φυσικα ανακατεβουμε.
Οταν γινουν ολα,βγαζουμε τη γαλοπουλα απο το καλαμακι κ τη βαζουμε πανω στις πιτουλες.Στη συνεχεια απο πανω βαζουμε την ποσοτητα των λαχανικων που θελουμε κ πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα.
Γινεται καλο κ χορταστικο.
Χρονος: 40 min
Πολυ ευκολο
* τα λαχανικα ειναι σαφως μεγαλυτερη δοση απ οτι για 2 ατομα.
Δε τα πεταμε!Ο κοσμος πειναει στην Αφρικη!Αν δε φτιαξουμε παραπανω σουβλακια το μειγμα των λαχανικων μπαινει για μια μερα στο ψυγειο κ μπορει να ζεσταθει την αλλη μερα κ να καταναλωθει πχ,με πλιγουρι,ριζι,μακαρονια κλπ.
** μπορει να γινει κ με τις κανονικες μεγαλες πιτες για σουβλακια,ακριβως η ιδια διαδικασια κ μπορει να προστεθει κ μαγιονεζα,η καλυτερα σαλατα του κηπουρου η κατι αναλογο κ να τυλιξετε τα σουβλακια κανονικα.
:)
1 σχόλιο:
Εγώ τώρα που είμαι στην Αθήνα ξεσκίστηκα στη σουβλακοφαγία!!!
:)
PS. βλέπω και ωραίες γυναίκες στο δρόμο ;)
Δημοσίευση σχολίου