19 Φεβ 2009

Κ Τωρα Συνταγη...

Σαλαταααααααα

Θα χρειαστουμε:
1 βαθυ μεγαλο μπολ για τη σαλατα.
Μαχαιρι,πιρουνι,κουταλι μεγαλο,μεγαλη κουταλα ξυλινη
1 γουοκ

Υλικα:
1 πακετο σαλατα κηπουρου (μαρουλι ρομανα,σαλατα πρασινη,αντιδοσαλατα) απο Βασιλοπουλο
1 πακετο σαλατα κηπουρου (μαρουλι ρομανα,σαλατα σγουρι πρασινη κ κοκκινη,μαρουλι Αισμπεργκ απο Βασιλοπουλο
1 η 2 φιλετα κοτοπουλο (αν η σαλατα ειναι για 2) η creta Farm snack φιλετο γαλοπουλας καπν.φετες (ειναι εξαιρετικο κ ταιριαζει πολυ!)
1 ντοματα μετρια
1 κουταλια σουπας μαγιονεζα Hellmann s real
αλατι αρκετο
1 -κουταλιες σουπας λαδι
ξιδι αν θεμε
1. φετα ροκφορ η αλλιως blue cheese επισης εχει ετοιμο κομματι στον Βασιλοπουλο.Νομιζω δεν ειναι πανω απο 100 γρ.
Εκτελεση:
πλενουμε 1/2 απο καθε πακετακι σαλατα κ αφηνουμε να στραγγιξει.
κοβουμε την ντοματα.
κοβουμε σε κυβους το κοτοπουλο κ με 1 κ.γλυκου λαδι στο γουοκ το τσιγαριζουμε μεχρι να ψηθει.(αν χρειαστει κ αλλο λαδι προσθετουμε κατα τη διαρκεια)
Στη συνεχια στρωνουμε μια λαδοκολλα στο ταψακι που εχει το φουρνακι (οοοχι μικροκυματων!ακτινοβολει!) βαζουμε μεσα το κοτοπουλο κ το βαζουμε στο φουρνακι.Το δικο μου δεν εχει βαθμους εχει μια κλιμακα απο 1 εως 10 ας πουμε στο 8,οπου κ τ αφηνουμε μεχρι να δουμε να ροδιζει (στο γουοκ βγαινει ασπρο οταν ψηθει)
οταν ροδισουν τα κομματια το κοτοπουλο το βγαζουμε κ το βαζουμε σ ενα πιατο με απορροφητικο χαρτι να στραγγιξει το λαδι.
Βαζουμε στο πιατο για σαλατα ολα τα σαλατικα.
αλατι ,ξιδι οσο συνηθιζουμε κ 1 κουτ σουπας λαδι
απο πανω,βαζουμε την κουταλια της μαγιονεζας κ ανακατευουμε πολυ καλα.
Το μυστικο αυτης της σαλατας ειναι το πολυ καλο ανακατεμα.
Στη συνεχεια προσθετουμε το ροκφορ κ τα στεγνα πλεον κομματια κοτοπουλου κ ανακατευουμε κ παλι που καλα.
Αν δε βαλουμε φιλετο κοτοπουλο εναλλακτικα κοβουμε 2-4 φετες γαλοπουλα σε ακανονιστα κομματια κ τις προσθετουμε.
Ετοιμη!
Αν θελουμε προσθετουμε απο επανω μιση χουφτιτσα ψημενα καρυδια

-αναλογα με ποση σαλατα θελουμε να φτιαξουμε κ ποσα φιλετα κοτοπουλο θα βαλουμε μεσα η δοση ολων των παραπανω προσαρμοζεται αναλογα.

Προσοχη στο ξιδι.Χρειαζεται τοσο οσο.
Καλο ειναι τα λαχανικα κ η μαγιονεζα να ειναι δροσερα.

Αντι για μαγιονεζα μπορουμε να βαλουμε σως μαγκο.Τοτε δε βαζουμε ουτε ξιδι κ το αλατι πολυ ελαχιστο.
Με προσουτο που την εχω δοκιμασει,εμενα δε μου αρεσε.Βγαινει κ πολυ αλμυρη για τα γουστα μου.
Γενικα ειναι σαλατα για κοτοπουλο-γαλοπουλα.
Καλη ορεξη!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τώρα τελευταία είσαι στα high σου :) συνέχισε!!!