15 Μαΐ 2009

Ο Πολεμος του Τσιτακι-ου

Αυτες τις μερες βολταρω στο κεντρο ασκοπως κ σκοπιμως.Κ λογω αυτης της διαθεσης μου να περπατησω κ να ενημερωθω, ανακαλυψα τα εξης
α)ο Hondos Ομονοιας,εχει πιο ακριβα τις επωνυμες τσαντες απο το Αττικα.Μαλιστα!Μαλιστα!Μαλιστα!Εξακριβωμενο
β)Τα s oliver στην ερμου εχουν πολυ καλη ποιοτητα ρουχων αλλα εξwφρενικες τιμες για το μειωμενο μου-λογω μη καταβολης των εφημεριων-βαλαντιο
γ)τα marks and spencer στην Ερμου εχουν εναν μυστικο οροφο που δρα ηρεμιστικα κ στο πιο διαλυμενο νευρικο συστηα!Τον 6!Πρωτον εκει κανεις αλλαγες κ επιστροφες ειδων κ επιστροφες χρηματων (σου).Επισης,ειναι ενας πολυ ωραιος οροφος με ειδη σπιτιου,οπου δε βολταρει κανεις αρα εισαι μονος με την κοπελα στο ταμειο.Ηρεμια.Απαλο φως κ κλιματισμος.Μπορεις να μαζεψεις τη σκεψη σου.(Μου) θυμιζει Αγγλια σε βαθμο σοκαριστικο.Οι τιμες ειναι καλες,εχει ειδη σπιτιου κουζινας μπανιου ταξιδιου,καποια μικρα για το σπιτι γενικοτερα κ το σαλονι κλπ κλπ.Πολυ ωραιο!Να πατε!Το συστηνω!
Αλλααααα δεν ηθελα να μιλησω γι αυτο.
Παρατηρω τον κοσμο που κυκλοφορει στο δρομο κ κυριως τις γυναικες.Δε θα σταθω στα απειρα ανυπερβλητα στυλιστικα ανατριχιαστικα ατοπιματα (Μπορει να μην εχεις λεφτα αλλα ενα χρωματικο συνδιασμο που να παρει μπορεις να τον σκεφτεις,anyway) αλλα στην ποιοτητα των υλικων απο τα οποια ειναι φτιαγμενα τα ρουχα.
Δηλαδη,μιλαμε για 'προστυχα' υφασματα.Ειδικα στο ζαρα φετος ειναι σε υπερπληθωρα.Οκ,μπορω να δεχτω οτι οπου να ναι θα ανεβει η θερμοκρασια στους 45 αλλα προτιμω να ιδρωνω μεσα σ ενα υφασμα σταθερο κ αξιοπρεπες παρα να νιωθω οτι δε φοραω τιποτα μεσα σε μια φρικτη απομιμιση λινου.Δηλ προς Θεου!
Χειροτερα πρεπει να ναι για τις γυναικες στην ηλικια της Mother την οποια την πηγα στο Promod κ κοντεψε να παθει συμφοριση.Με τα χιλια ζορια κρατηθηκε να μη ζητησει τον υπευθυνο του μαγαζιου να του πει οτι ειναι πατσαβουρια τα υφασματα κ Jesus!
Ειναι μια γενια που μπορει να ηταν τα απολυτα θυματα των αντρων τους των οικογενειων τους κ των γιων τους (για τις κορες ονειρευονταν την ιδια μοιρα με του λογου τους αλλα ηρθε το ρουν της ιστοριας κ προεκυψαν τα γκομενακια ανυπαντρα κ χειραφετημενα) κ μπορει να χαν ενα κραγιον ενα ρουζ κ ενα μολυβι ματιων just in case αλλα σου ειχαν οι δικες σου το 'κιτρινο μαντο που παει με αυτη τη κιτρινη τσαντα κ αυτα τα κιτρινα γαντια κ αυτο το φορεματακι που ταιριαζει μουρλια με τα παραπανω!'.κ μιλαμε για τα 'παραπεταμενα' τους.Κ μπορει ο μισθος τους να ηταν 1000 δραχμες αλλα εκει!Η ποιοτητα ποιοτητα στο ρουχο.Κ σημερα,αυτη η γενια ψωνιζει απο τους Κινεζους,ψωνιζει απο τις λαϊκες συνοδευει την κορη στα berska,τα H&M κ τα Promod κ ασυχτιριζει την ωρα κ τη στιγμη που ψηφισε σ ολες τις εκλογες αυτο που ηθελε ο συζηγος κ οχι αυτο που ηθελε αυτη!Γιατι αν τα πραγματα ηταν καλυτερα( κ ειχε ψηφισει αυτο που ηξερε οτι ηταν το καλυτερο κ οχι το κομα του αχαϊρευτου),ολα θα ταν καλυτερα.
η δε κορη,δε γνωριζει τι θα πει ποιοτητα.Καμια φορα τη βλεπει φευγαλεα να περνα γυρω αλλα τεινει να μη τη ξεχωριζει πια κ να μην την εδιαφερει γιατι κ ολοι οι γυρω ντυνονται οπως αυτη.Οσο το δυνατον πιο λιγα (για να μπορει ο αλλος να παρει το οφθαλμολουτρο του,δε γινεται) κ οσο το δυνατον πιο φτηνα αρα κ πιο χαλια ποιοτικα κ φυσικα αν ειναι κατι επωνυμο να το φωναζει οσο πιο δυνατα.Π.χ. δε θα παρουμε τη ντονα καραν τη τσαντα που γραφει μονο μεσα τη μαρκα θα παρουμε την canvas που χει πανω το λογοτυπο της ντονα καραν για να το φωναζει πο χιλιομετρα οτι εδωσα 300 ευρω!Κ εντωμεταξει οι απανταχου σοβαρες φασιονιστας (λεγεμε πραγματικα φραγκατη κ οχι ιμιτασιον)κρατουν αυτη που φερει το λογοτυπο σ ενα μονο σημειο διοτι η σειρα με το λογοτυπο ειναι η φτηνη σειρα για τις μαζες.Compre?Αντε γιατι τα χω παρει κ μ αυτη την ταση της canvas Donna Karan bag.
Κ βλεπω πολυ ωραια κοριτσια στο δρομο.Με ωραια κορμια σε γενικες γραμμες.Που αν φορουσαν κατι λιγοτερο προκλητικο κ λιγοτερο 'τσιτακι' θα εκαναν τρελη εντυπωση,αντι (στην καλυτερη των περιπτωσεων) τζιν σωληνα,μπαλαρινες κ τοπακι ολα αμφιβολου ποιοτητος.
τελικα δηλαδη σ αυτη τη χωρα μονο οι παχουλες εχουν στυλ κ ντυνονται ποιοτικα?
Διοτι μονο αυτες αναγκαζονται να σκασουν φραγκα για το ντυσιμο τους ενεκα του οτι στο ζαρα φετος το large ειναι το περσινο medium!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Να πας στην πλατεία Κοτζιά στο Νότος για καφέ στον 8 όροφο. Βλέπεις την ακρόπολη και δεν έχει φασαρία.
2) Η κοινωνία εξελίχτηκε έτσι παγκοσμίως κι έχασε την ποιότητα και την ισορροπία της. Θα την ξαναβρεί όμως όταν αυτή η αναγκαστική περίοδος περάσει και ο άντρας θα είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα.
3) Να κόψεις τη χειραφέτηση και θα βρεις αμέσως άντρα σοβαρό και καλό και που δε θα σε εκμεταλλεύεται.
4) Η χειραφέτηση σας έκανε κακό διότι το τίμημα που καταβάλατε και καταβάλλετε καθημερινά είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με αυτό που κερδίσατε.

Unknown είπε...

οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω με τον ανωνυμο....εχουμε χασει το μετρο σαν κοινωνια και οσο πιο νωρις το καταλαβουμε τοσο καλυτερα. βεβαια εδω στην επαρχια ειναι λιγο πιο απλα τα πραγματα...

Dr Low είπε...

Κι αμα βάλεις και φερετζε θα είσαι ακόμα καλύτερα! Έλεος άντρες....έ-λε-ος!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά θα πάθεις εγκεφαλικό. Κανείς άντρας δεν ανέχεται διαρκώς επιθετική και μη συνεργάσιμη συμπεριφορά. Τον τρελαίνει, τον κάνει ανασφαλή και φεύγει. Αυτό δεν το καταλαβαίνετε. Έχετε ελευθερία 50 χρόνια και δεν έχετε μάθει να τη διαχειρίζεστε. Εμείς έχουμε 2.500 χρόνια και πάλι κάνουμε λάθη. Τα δε αίσχη που βλέπω να κάνουν κοπέλες δε βλέπω να τα κάνουν γνωστοί μου.

ο φιλος του οικονομου είπε...

Define τσιτάκι pls... Με ενδιαφέρει...

Όσο για το ποιές ντύνονται καλύτερα... Καλύτερα ντύνονται αυτές που μας αρέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Τσίτι, είδος φτηνού βαμβακερού υφάσματος.

Ανώνυμος είπε...

Κλίκ

Dr Low είπε...

Εάν εσύ την ελευθερία της γνώμης και της επιλογής τη θεωρείς "επίθεση" και "μη συνεργάσιμη" συμπεριφορά τότε...καλό δρόμο όταν φεύγεις! Το σχόλιο μου αφορούσε τη συμβουλή σου "κόψε τη χειραφέτηση και θα βρεις άντρα" το οποίο, χωρίς παρεξήγηση, εκτός απο φαλοκρατικό το βρίσκω και άκρως φασιστικό!

Dr Low είπε...

Και κάτι ακόμα...εγκεφαλικό δεν πρόκειται να πάθω για κανέναν και για τίποτα, μη σκιάζεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπες έκανες τις επιλογές σου. Μπορώ να κάνω κι εγώ τις δικές μου. Δε θα ήθελα να είμαι με γυναίκα που δε με σέβεται και μου τη βγαίνει συνέχεια με κόκκινο κι όταν λες κάτι να σου λέει ότι έτσι είναι, ότι την καταπιέζεις κλπ. Λοιπόν της κάνεις τη χάρη να μην την καταπιέζεις και την αφήνεις μόνη. Αυτό είναι το τίμημα για τη γυναίκα. Όποιος δε μπορεί να μοιραστεί κάποια πράγματα ή δε θέλει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις μένει μόνος. Τώρα θα μου πεις γιατί να κάνει τις υποχωρήσεις που θέλω εγώ? Δεν τις θέλω εγώ. Τις θέλει η κοινωνία κι αν θες η ανθρώπινη ψυχολογία για να είναι λειτουργική η σχέση. Αν τις ήθελα μόνο εγώ τότε θα έβρισκε τον επόμενο. Δε βρίσκει όμως κανένα. Ακούνε βλέπουν και δε μιλάνε για να μην τους πούνε φαλοκράτες, φασίστες, ρατσιστές και φυσικά απέχουν.

Συζητούσα με ένα φίλο για τη νοοτροπία των φεμινιστριών και του λέω είμαστε άτυχοι αλλά η επόμενη γενιά θα είναι τυχερή. Ναι μου λέει αυτές δεν κάνουν παιδιά γιατί δεν τις θέλει κανείς με τη λύσσα που τις δέρνει κι έτσι θα ησυχάσουμε από τη νοοτροπία τους.

Όσο για τη χειραφέτηση έτσι όπως ήρθαν να πράγματα είναι βάρος.
Ένα εκτρωματικό πράγμα στις διαπροσωπικές σχέσεις παρήξε και παράγει αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από υπομονή.

Τα παραπάνω δεν αναφέρονται προσωπικά σε εσένα ούτε στη Me. Ειδικά για τη me πιστεύω ότι θα βρει άνθρωπο αλλά θέλει λίγο χρόνο και πρέπει να δουλέψει 2-3 πράγματα. Απλά κουβέντα κάνουμε για κάποια πράγματα που βλέπουμε γύρω μας.

Ανώνυμος είπε...

Κλίκ

Dr Low είπε...

Οι άνθρωποι θα σε σεβαστούν όσο τους σέβεσαι. Και δεν έχει να κάνει με το φύλο αυτό.
Και, το κλείνω εδώ το θέμα, οι σχέσεις δε βασίζονται σε "υποχωρήσεις" αλλά σε αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου. Όπως επίσης και ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός!
(Θέλω να πιστεύω πως το link το έβαλες για να γελάσουμε!)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και το έβαλα για πλάκα.
Στο θέμα τώρα.
1) Είχα λίγες σχέσεις για πολλούς και διάφορους αντικειμενικούς λόγους. Όλες όμως με ξαναπλησίασαν. Μπορεί να μην ήμουν ο μεγάλος έρωτας αλλά δεν τους έπαιξα παιχνίδια.
2)Την αποδοχή της διαφορετικότητας την επιθυμεί ο καθένας. Αγνοεί όμως ότι είναι κουραστική για τον άλλο. Και ο άλλος όταν κουραστεί φεύγει. Όταν εξευτελιστεί φεύγει. Όταν του δίνεις να καταλάβει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή σου φεύγει.
3) Ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά θα ήθελα να έχω την οικογένεια που δεν έχω και να μη ζω σαν τσιγγάνος. Επίσης ένας γάμος δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το λινκ δεν το έβαλα μόνο για να γελάσουμε. Εμένα μου προξένησε τις εξής σκέψεις. Κοίτα ρε που μας κατάντησε το κωλοσυστημα. Παράγει ανθρώπινες κρεατομηχανές για την παραγωγή και χάνουν τις χαρές της ζωής. Και μετά τους δίνουν μια ηλεκτρονική βυζοθήκη για να παίζουν.
(Το χυδαίο είναι εσκεμμένο για να προκαλέσει)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι και το βλέπω από την αντρική πλευρά δεν ξέρω αν μια σχέση θα παιχτεί στην κατανόηση και την ανοχή της διαφορετικότητας. Αυτό το επιθυμείτε εσείς οι γυναίκες και μας το πετάτε κάθε φορά καταπρόσωπο. Μάλλον αλλού θα παιχτεί.

ο φιλος του οικονομου είπε...

Ε ρε κάτι ιπτάμενες κουρδιστές... χμ ατάκες που πετάχτηκαν.

Δεν υπάρχει τίμημα που να είναι "πολύ μεγάλο" για την χειραφέτηση και την ελευθερία. Αυτό ισχύει για κάθε αγώνα και φυσικά και για τον φεμινιστικό.

Για την ελληνική επανάσταση(που μας αρέσει και πολύ) χάθηκαν περιουσίες και ζωές αλλά τελικά κατακτήθηκε η ελευθερία. Επί 400 χρόνια κάποιοι Έλληνες έσκυβαν το κεφάλι ή όπως τέθηκε εδώ "υποχωρούσαν". Κάποιοι ξεσηκώθηκαν. Τότε τους λέγαμε ήρωες, τώρα άπλυτους, φεμινίστριες you name it.

Τώρα "Έλληνες" και "Τούρκοι" καλούνται να συνυπάρξουν. Μια τέτοια συνύπαρξη είναι εφικτή μόνο σν και οι δύο αναγνωρίζουν στον άλλο δικαίωμα ύπαρξης και ελευθερίας. Τώρα αν κάποιοι Έλληνες και κάποιοι
Τούρκοι δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα μένουν μόνοι τους. (Ναι μου λέει αυτές δεν κάνουν παιδιά γιατί δεν τις θέλει κανείς) Και έχουμε μετά την αλεπού να πηδά για τα σταφύλια. Tough!!! που θα έλέγε κι ο Αίσωπος.

Η χειραφέτηση και η ελευθερία δεν μπορούν ποτέ να είναι βάρος. Μπορεί να γίνει κακοδιαχείρηση. Οι Έλληνες σκότωσαν τον Καποδίστρια και άλλα .Ακόμα πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος. Αλλά με την εμπειρία αυτά διορθώνονται. Η υποταγή δεν διορθώνεται με τίποτα.

me είπε...

Δε ξερω γιατι αλλα το 19 χρονο (φ.τ.ο) τα πε πολυ ωραια -μη το παρεις στραβα το 19χρονο,το εβαλα για εμφαση) εκτος του 'Τώρα αν κάποιοι Έλληνες και κάποιοι
Τούρκοι δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα μένουν μόνοι τους. (Ναι μου λέει αυτές δεν κάνουν παιδιά γιατί δεν τις θέλει κανείς) Και έχουμε μετά την αλεπού να πηδά για τα σταφύλια' που δεν το αντεληφθιν επακριβως.
Η θεση μου ειναι οτι οι Ελληνιδες επρεπε να βγουν απο το σπιτι κ οτι πρεπει να μην καταληξουν γυναικες-θυματα οπως οι μανες τους κ οι μανες των μαναδων τους.Διοτι το να εργαζεσαι 20 ωρες κ να πρεπει να γυρισεις να μανειρεψεις/καθαρισεις/μωρο/συζηγος/κοινων υποχρεωσεις/οικογενειες αμφωτερων κ οοοοολα να παιρνουν απο εσενα κ ο συζyγος στην τν κ ποδοσφαιρο,ε οχι δηλαδη sorry.Αυτο μονο συνυπαρξη 2 ανθρωπων δεν ειναι.Ειναι εκμεταλευση του ενος ανθρωπου απο τον αλλο τουλαχιστον στο δικο μου μυαλο.Κ οχι εδω ειναι που δε μπορει να γινει υποχωρηση.Τουλαχιστον υποχωρηση που να μπορω/θελω εγω να κανω,γιατι εχω δει που οδηγει:Σε γυναικες,το λιγοτερο, με διαλυμενη υγεια.Κυριολεκτικα ομως.
Κ θελω εδω να πω οτι οι γυναικες ειναι αυτες που κανουν τις περισσοτερες υποχωρισεις τις περισσοτερες φορες κατ αναγκη.Δε ξερω γιατι εσυ νομιζεις τ αντιθετα.Απλα,ερχεται η στιγμη που δεν μπορεις να υποχωρησεις αλλο κ τοτε γινεται το μπαμ.
Επισης ανωνυμε αυτο το σχολιασμο του φιλου σου τον βρηκα τουλαχιστον ατυχη,εως κ ασκεφτο.Δυστυχως αντρες που σκεφτονται ετσι ειναι που καταληγουν στα χειροτερα κατι τετοιο εχω δει.
Το να μην εχουν γυναικες σαν εμενα σχεση,επειδη αναφερθηκε κ αυτο ειναι θεμα νομιζω συγκυριων κ οχι επιλογων του στυλ 'αυτος μου κανει αυτος οχι'.η 'δε θελω να υποχωρησω ας το κανει εκεινος'.
Ωστοσο,ενταξει μπορει να γραφω στο blog αλλα δε θα επεκταθω σε περαιτερω αναλυση πλευρων της προσωπικης μου ζωης.Μερικα πραγματα τα ζεις κ τ αντιμετωπιζεις ιδιωτικα κ ενιοτε δε τα λες κ σε κανεναν,ουτε καν σε ενα 'ανωνυμο' Blog.

me είπε...

κ θελω επισης να πω οτι σε περιπτωση που ΔΕΝ το προσεξε κανεις το post αναφερονταν σε ρουχα!

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχάς δεν αναφέρθηκα σε εσένα αλλά σε πράγματα που έχω παρατηρήσει.
Τώρα κάποια πράγματα δεν τα κατάλαβες. Ποιος σου είπε ότι αν δουλεύει η γυναίκα δε θα βοηθήσει ο άντρας. Από τη στιγμή που δουλεύει είναι αυτονόητο ότι θα μοιραστούν κάποια πράγματα. Εκείνο όμως που έχω βιώσει είναι ότι πλέον οι άντρες κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και οι γυναίκες σφυράνε αδιάφορα. Το βιώνω με την αδερφή μου, το βίωσα και στην εστία που έμενα. Έβλεπα τις κοπέλες να κοιτάνε τους φίλους τους που μαγείρευαν και δεν τους έδιναν ούτε το μαχαίρι. Τις χώρισαν άπαντες και η μια εξαυτών είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές. Ο ακτιβισμός την έφαγε. Επίσης ούτε η αδερφή μου έχει άντρα. Καπνός γίνονται κι έχουν δίκιο.

Δε θεωρώ τη μάνα μου θύμα διότι είχε μόνο το σπίτι και τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω κι εγώ τα ίδια στη γυναίκα μου. Παρόλα αυτά τρώγεται με τα ρούχα της όλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΟ
Άσε την ελληνική επανάσταση στην άκρη διότι δε συγκρίνεται. Εδώ φτάσαμε στο σημείο του άκρατου ανταγωνισμού και του τσαλαπατήματος του άντρα σαν οντότητα και μετά ρωτάμε γιατί έχουν εξαφανιστεί. Αυτό είναι το θέμα. Εγώ επιχείρησα να δώσω μια απάντηση. Σε live παρέα δε θα μιλούσα απλά θα περίμενα να τελειώσει ο καφές και δε θα ξανάβγαινα.

nikiplos είπε...

ανώνυμος, κολλάς ταμπέλες στο συλλογισμό σου που αντιμετωπίζουν ολιστικά και απόλυτα σύνθετα θέματα...

"Να κόψεις τη χειραφέτηση και θα βρεις αμέσως άντρα σοβαρό και καλό και που δε θα σε εκμεταλλεύεται."

κούνια που σας κούναγε όσους τα πιστεύετε αυτά. Κανείς άντρας δεν θέλει τη γυναίκα νοικοκυρά και στο σπίτι, μόνο κάτι καθυστερημένοι πολιτισμικά και μαμάκηδες είδος εν ελλείψει στη γενιά μου.
Και πρέπει να οριστεί ο όρος χειραφέτηση. Τυπικά εννοεί την πρόθεση της γυναίκας να μην υπακούει στον μπαμπά της να της διαλλέξει άντρα... Εννοεί τη σεξουαλική και ερωτική απελευθέρωση της γυναίκας. Πράγμα καθαρά αναγκαίο για να έχει κανείς δίπλα του έναν λογικό και σοβαρό άνθρωπο...

" Η χειραφέτηση σας έκανε κακό διότι το τίμημα που καταβάλατε και καταβάλλετε καθημερινά είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με αυτό που κερδίσατε."

Αυτό τώρα μάλλον εμπεριέχει αναπόδεικτα στοιχεία. Η εξέλιξη της κοινωνίας και η χειραφέτηση της ίδιας της δυτικής κοινωνίας (και στα δύο φύλα) εμπεριέχει αναγκαστικά τιμήματα που για πρώτη φορά η συμβατική ηθική δεν επιφέρει τίποτε. Η γυναίκα παλαιότερα δεν κατέβαλλε κανένα σπουδαίο τίμημα, παρά γινόταν η νοικοκυρά του σπιτιού. Σήμερα μόνο οι μουσουλμάνες κάνουν τέτοιες θυσίες και φυσικά οι φτωχές από εκείνες, όσες δεν έχουν στον ήλιο μοίρα... Όμως τα ίδια αδιέξοδα αντιμετωπίζουν και οι δικές τους κοινωνίες. Και μάλιστα πολλές φορές χειρότερα. Ας πούμε η ομοφυλόφυλη επαφή βρίθει στις πιο αυστηρές από τις κοινωνίες τους...

Η κοινωνία εξελίχθηκε στη δύση και αυτή η εξέλιξη έγινε κατορθωτή με τη συνεισφορά της γυναίκας κυρίως. Δλδ την αξιοποίηση του υπόλοιπου 50% του πληθυσμού για παραγωγικότητα και ανάπτυξη.

Τώρα η οικονομική κρίση, η ανεργεία δεν σχετίζονται με τη γυναικεία χειραφέτηση. Αντίθετα όπου οι γυναίκες έχουν δυναμικά επιβάλει τη δική τους άποψη τα πράγματα πάνε καλύτερα. Στη ΝΥ από τις ΗΠΑ και στη Νέα Αγγλία, οι καινούριες εταιρείες όταν μετακομίζουν στα νέα κτήριά τους πρώτα φτιάχνουν παιδικό σταθμό και ύστερα εστιατόριο ή γυμναστήριο(!!!).

Κοντολλογίς ας αποφασίσουν οι κοινωνίες και οι πολίτες τι θέλουν να γίνουν. Πακιστάν ή Σουηδία?

Στην Ελλάδα ακόμα το ψάχνουμε με μια υποκριτική σεμνοτυφία...

Αγαπητή, me: Όσες ελληνίδες έρχονται εδώ και βγαίνουμε παθαίνουν πολιτισμικό σοκ από τις Γαλλίδες. Λογικό, γιατί η ελλάδα αλλοιθωρίζει εκείθεν του ατλαντικού. Πάντως για έναν άντρα καλύτερο είναι η γυναίκα να κρύβει κάποια πράγματα και να μην τα "πετάει όλα έξω" όπως είδα πέρυσι το καλοκαίρι στην ελλάδα. Το "όλα έξω" μόνο μια κατηγορία αντρών έλκει από όλες τις τάξεις και κατηγορίες... Και οι μπαλαρίνες καλή φάση είναι... συνήθως πήζεις στις αρβύλες και τα αθλητικά...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου είπε ότι θέλω τη γυναίκα στο σπίτι. Εδώ μιλάμε ότι έχουν ξεφύγει εντελώς και επί της ουσίας κάνουν στους άντρες αυτά τα οποία δε θέλουν να τους κάνουν οι άντρες. Και σου έγραψα παραδείγματα που τα είδα στο άμεσο περιβάλλον μου. Η Εστία που έμενα ήταν τεράστιο σχολείο. 15 άτομα ανά όροφο μισά αγόρια μισές κοπέλες και όλες είχαν την ίδια συμπεριφορά στους φίλους τους και αυτοί παραπονούνταν. Ξεφτίλα ρε Νικίπλος να μιλάμε για συνταγές και για κουζίνα οι άντρες και οι γυναίκες στον κόσμο τους. Πως θα ταΐσουν αύριο ένα παιδί? Ούτε για μανάδες δεν κάνουν.

Μιλάς για σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας. Φτάσαμε στα όρια της σεξουαλικής κατάχρησης από την πλευρά της στα όρια της χυδαιότητας. Σε αυτό το σημείο είναι πιο μπροστά από πολλούς άντρες δυστυχώς.
Αυτό ''Η χειραφέτηση σας έκανε κακό διότι το τίμημα που καταβάλατε και καταβάλλετε καθημερινά είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με αυτό που κερδίσατε'' που μου λες ότι εμπεριέχει αναπόδεικτα στοιχεία είναι άποψη παντρεμένης σε λειτουργικό γάμο φίλης.
Τέλος πάντων εγώ είπα ότι βλέπω. Ο καθένας το αξιολογεί όπως θέλει.

nikiplos είπε...

Ανώνυμος, διασκέδασέ το... Δεν είναι ούτε όλοι οι άντρες ούτε όλες οι γυναίκες ίδιες... Άλλωστε ξέρεις οι επιλογές του καθενός έχουν συνέπειες κυρίως επάνω του και ύστερα στους άλλους.

Η γυναίκα κρατάει το σπίτι. Δεν είναι το μαγείρεμα το σημαντικότερο... Είναι η ίδια η "Εστία". Επίσης γνωρίζω άπειρες που ούτε καφέ δεν ήξεραν να φτιάχνουν και τώρα που απέκτησαν παιδιά κάνουν μέχρι και σπιτικές σπανακόπιτες...

ΓΙα μένα μια σχέση ή γάμος, πρέπει να βασίζεται στον ισόρροπο ισάξιο (αλλά σαφώς διαχωρισμένο ) ρόλο των δύο φύλων. Ο Αγώνας που κάθε μέρα δίνεις για την συνύπαρξη, για την συνεννόηση... Τα προβλήματα στις σχέσεις είναι υποτυπώδη μπροστά σε αυτά ενός γάμου με παιδιά. Η ανωριμότητά μας είναι ως κοινωνία κυρίως, παρά η μεταβολή του ρόλου της γυναίκας. Οι γάμοι που τα μέλη-γονείς παραμένουν παιδιά και ανώριμοι, είναι καταδικασμένοι να διαλυθούν. Συνήθως με την έλευση του πρώτου τέκνου...

Όλες μου σχεδόν οι φίλες κάποιες πολύ στενές, και συμφοιτήτριες έχουν περάσει όλα τα στάδια από φοιτήτριες, εργαζόμενες, παντρεμμένες μητέρες... Εκείνο που κυριολεκτικά τις μεταμορφώνει είναι όταν γίνονται μητέρες... όχι όλες βέβαια... Πάντα υπήρχαν οι γυναίκες που δεν έκαναν για μητέρες γιατί έβαζαν πάντα τον εαυτό τους πάνω από όλα... Μα αυτό εξαρτάται από τη μόρφωση και το επίπεδο των κατοίκων μιας χώρας, και στην ελλάδα δεν βαδίζουμε και με τα καλύτερα εφόδια...

Όσον αφορά τη σεξουαλική κατάχρηση, πάντα υπήρχε από πολλές γυναίκες, ιδίως κάποιε μοιραίες... ήταν το μόνο όπλο τους για αυτόν τον κόσμο (δυστυχώς για αυτές). Αντίστοιχα και άντρες... μάλιστα πάρα πολλοί. Η στατιστική για τους γνωστούς μου επιβεβαιώνεται ανεξάρτητα του φύλου. Κακόπεσαν όσοι δεν φρόντισαν το μυαλό τους τη μόρφωσή τους την καλλιέργειά τους με ότι αρνητικό περιστασιακά τίμημα υπήρχε...

Ανώνυμος είπε...

Λες Η γυναίκα κρατάει το σπίτι και συμφωνούμε ως προς το ότι είναι το ευκταίο. το πρόβλημα είναι ότι αρνούνται, δεν μπορούν όχι να κρατήσουν το σπίτι αλλά να σηκώσουν το 50% της ευθύνης. Το μαγείρεμα σαν μαγείρεμα δε λέει τίποτε. Είναι απλά ένα παράδειγμα για τον τρόπο που φέρονται στον άλλο. Του φέρονται σα να είναι αντικείμενο σα να μην υπάρχει.

Το που πρέπει να βασίζεται ο γάμος είναι ξεκάθαρο. το πρόβλημα είναι όμως ότι δε βασίζεται σε αυτό που γράφεις και στην πλειοψηφία πλέον το τορπιλίζουν οι γυναίκες. Εδώ που είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα ξέρεις πόσες μένουν έγκυος εκτός γάμου και όταν τους λέει ο πατέρας του παιδιού να μείνουν μαζί λένε ΟΧΙ? Καλά για γάμο ούτε κουβέντα. Τι φταίει σε αυτό ο έρημος ο άντρας?

Τέλος πάντων εμένα προσωπικά δε με αγγίζουν όλα αυτά διότι μάλλον δε θα κάνω οικογένεια. Όμως θλίβομαι να τα βλέπω και να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν για μ........κιες κυριολεκτικά. Διότι αρνούνται ή δε μπορούν ή δεν έχουν μάθει δυο τρία βασικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Τι τραβάνε οι άνεργοι γιατροί.

Ανώνυμος είπε...

Έρευνα