α.λαδι,αλατι,πιπερι-η πιπερια- μαϊντανο ή ανηθο ή κ θυμαρι ή κ ριγανη (γενικα,οτι σας αρεσει απο μυρωδικα εκτος βασιλικο που κανει γενικα τη γευση 'βαρια')
β.2 κονσερβες μανιταρια
γ.μια μικρη κρεμα γαλακτος
δ.2 μετρια κρεμμυδια
ε.τυρι κιτρινο οτι θελετε (συνηθως 250-300 γρ)
ζ.50 γρ φετα (αμα θελετε
η.ντοματα ψιλοκομμενη???? (αμα θελετε)
θ.χρωματιστες πιπεριες???? (αμα θελετε)
ι.φυλλο σφολιατα
κ.σιμιγδαλι ψιλο
d.ζαμπον ή μορταδελα 5 φετες σε κομματια
μ.μπεικον 10 φετες σε κομματια
βαζουμε στο ταψακι λιγο λαδι,πασπαλιζουμε με το σιμιγδαλι κ στρωνουμε τη σφολιατα.
ΣΕ μια κατσαρολα,ζεσταινουμε λιγο λαδι κ τσιγαριζουμε αρχικα,το κρεμμυδι κομμενο σε φετες κ τα μανηταρια (πλυμενα κ στραγγισμενα!οχι κατευθειαν απ την κονσερβα,Jesus!) μολις ροδισουν ριχνουμε φλυτζανακι με νερο κ προσθετουμε τον μαϊντανο,ανακατευουμε,προσθετουμε πιπερια αλατια κλπ ανακατεουμε.Οταν σωθει το νερο προσθετουμε το μπεϊκον ανακατευουμε μεχρι να ροδισουν.
Τα μεταφερουμε σε φαρδυ μπωλ.Προσθετουμε 2/3 της κρεμας γαλακτος κ τη φετα.Ανακατευουμε.προσθετουμε 1/3 τυρι κιτρινο,ανακατεουμε.
Στρωνουμε πανω στη σφολιατα,1/3 τυρι κιτρινο κ στη συνεχεια ολη τη γεμιση.Ριχνουμε απο πανω την υπολοιπη κρεμα γαλακτος (προσοχη,δε θελουμε να μας βγει νερουλο το μειγμα) κ απο πανω το υπολοιπο τυρι.
Ψηνουμε 30-45 λεπτα στους 250
Συνοδευεται με λευκο κρασι κ σαλατα ροκα.
At least εγω ετσι θα το συνοδευσω.
Καλη μας ορεξηηηηηηηηηηηηηη
Σημειωσεις...
-Το σιμιγδαλι το βαζουμε κ στα παλαΪνα του ταψιου,οχι πολυ γιατι μετα το φυλλο θα πικρισει.Το σιμιγδαλι κολλαει στα τοιχωματα του ταψιου λογω του λαδιου κ ρουφαει το λαδι.Δεν ανησυχουμε κ δε προσθετουμε παρααπανω λαδι,ειναι ολα οκ.
-μερικοι,βαζουν κ φυλλο σφολιατας απο πανω κ την κλεινουν.Γινεται,εγω δε το κανω.
-καλο ειναι να την κοψετε σε κομματια πριν τη βαλετε να ψηθει
-αφου ψηθει περιμεντε κανα 30 λεπτα πριν τη σερβιρετε ειναι καλυτερη χλιαρη προς κρυα.
-προσοχη στο αλατι που θα προσθεσετε!Υπαρχει ο κινδυνος να βγει πολυ αλμυρη,εξαρταται απο τα τυρια
5 σχόλια:
Μπήκε στο πρόγραμμα για τη Δευτέρα. Θα σου πω εντυπώσεις...
Legalize shrooms!!!!
Καλημέρα...
Δεν είμαι ειδικός στην κις, αλλά από την παραλλαγή που έγραψες λείπει το βασικό συστατικό της το αυγό... ή μου διέφυγε?
je t'embrasse!
nikiplos-πολυ σωστα!το αυγο μπαινει για να δεσει η γεμιση.Εγω στη μανιταροπιτα δε βαζω αυγο κ οπου μπορω να το αποφυγω,γενικα,δε το βαζω.Εδω τα υλικα δενουν με τη βοηθεια της κρεμας γαλακτος
El-ναι,δοκιμασε την!ειναι πολυ γρηγορη κ ευκολη
Δημοσίευση σχολίου