29 Οκτ 2009

Μωσαϊκο Σοκολατας

Υλικα:
-3 πλακες κουβερτουρα των 125 γρ
-3 κουταλιες ρουμι η κονιακ η κατι αναλογο
-3 κουταλιες μελι
-1 πακετο πτιμπερ απ οπου βγαζουμε 6-7 κομματια κ τα υπολοιπα,τα σπαμε με το χερι μεγαλα κομματια
-150 γρ καρυδια κομμενα μικρα κομματια με το χερι
-250 γρ ωιφαδες ρυζιου (στο σουπερ μαρκετ εκει που ναι τα κορν φλεϊκς
-250 γρ βουτυρο αναλατο η μαργαρινη

οπου κουταλιες=σουπας
250γρ=1 κουπα

Λυωνουμε σε μπεν μαρι το βουτυρο με την κουβερτουρα (σε σιγανη φωτια!) προσθετουμε το ρουμι κ το μελι κ συνεχως ανακατευουμε.*Οταν ομογενοποιηθουν,προσθετουμε τα κομματιασμενα πτι μπερ κ ανακατευουμε.Στη συνεχεια τα καρυδια,ανακατευουμε κ τελος τις ωυφαδες ριζιου κ τ ανακατευουμε ολα πολυ καλα.
Σε ενα ταψακι-αυτο του γαλακτομπουρεκου κανει- ας πουμε λοιπον 20 cm (σε περιπτωση που του γαλακτομπουρεκου εχει πεταχτει) απλωνουμε μια λαδοκολλα να περισσευει αρκετα απ ολες τις μεριες.Βαζουμε με το κουταλι μεσα το μιγμα κ το στρωνουμε οσο μπορουμε (κομματι δυσκολο με τα πτι μπερ αλλα ειπαμε,οσο μπορουμε)αφου εχουμε μεταφερει ολο το μιγμα,το κουναμε ελαφρως-κοινως νταχταριζουμε- κ στη συνεχεια,φερνουμε απο πανω σιγα σιγα τα μερη της λαδοκολλας που περισσεουν κ οπως κλεινουμε με αυτα απο πανω το ταψακι,πιεζουμε ελαφρα,ωστε η επιφανεια του γλυκου να γινει ομοιομορφη.
Βαζουμε το ταψακι στην ψυξη για τουλαχιστον 2 ωρες.
Αναποδογυριζουμε σε πιατελα,αφαιρουμ τη λαδοκολλα κ κοβουμε σε κομματια.
Απο δω κ περα εχει διαφορες εκδοχες.
-κοβουμε σε μικρα κομματια τα οποια κ βουταμε -αλλιως εμβαπτιζουμε- σε λιωμενη σοκολλατα κ τ αφηνουμε στο πλαϊ να στεγνωσουν= ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
-Φτιαχνουμε μους σοκολατα κ προσθετουμε απο πανω απο το γλυκο=ΤΟΥΡΤΑ (πολυ βολικο για οποιον δυσκολευεται να φτιαξει παντεσπανι.ΜΠορει να γινει πιο μικρη σε παχος, βαση ταρτας με τη μιση δοση υλικων.)
-Το αφηνουμε ως εχει κ σερβιρουμε

*Προσοχή δεν βραζουμε το μιγμα, απλα το ζεσταινουμε για να διαλυθουν τα υλικα.


κ σχετικα με τη χθεσινη ημερα,κ επειδη θα πρεπε ολοι να ξερουμε,βρηκα σημερα κ αυτο

ενα πολυ καλο site κ μια απο τις πιο ενδιαφερουσες αναρτησεις που ειδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: