- 350γρ. πενες
- 2 κουταλιες της σουπας βουτυρο η ελαιολαδο
- 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
- 50γρ. αλευρι
- 550ml φρεσκο γαλα
- 1 κ γ μοσχοκαρυδο
- 150γρ. τυρι κρεμα
- 4 κροκους χτυπημενους
- 100γρ. γραβιερα τριμενη
- 100γρ. παρμεζανα τριμενη
- 4 ασπραδια
- μια πρεζα αλατι
- 1 κ.γ. πιπερι
- λιγο τριμμενο μπαχαρι
Επισης,η παραπανω ποσοτητες φτανουν για να φτιαξουμε ενα ταψακι σε φοιτητικο φουρνακι.Αν θελουμε για οικογενεια ειναι οι διπλες δωσεις κ φυσικα διαφορετικα σκεβη κουζινας
Εκτελεση
Βραζουμε τις πεντες με λιγο λαδι κ αλατι κ τις στραγγιζουμε.
ετοιμαζουμε τις ποσοτητες ολων των υλικων απο πριν (πολυ σημαντικο γιατι χρειαζονται γρηγορες κινησεις κατα την εκτελεση ) να ναι ολα σε θερμοκρασια δωματιου
κ ζεσταινουμε ελαφρα το γαλα.
Σε μια μικρη κατσαρολα,ριχνουμε το βουτυρο κ μαραινουμε το κρεμμυδι.
Στη συνεχεια ρχνουμε σταδιακα το γαλα κ το αλευρι (λιγο γαλα ανακατευω μετα λιγο αλευρι ανακατευω με αυτο το συρματινο εργαλειο για να μη σβολιασει) σε χαμηλη φωτια (1 με 2)
Προσθετω αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο κ συνεχιζω να χτυπαω μεχρι να ειναι ελαφρα πηχτη.Δοκιμαζω να δω αν μου αρεσει η ποσοτητα των μπαχαρικων.Καλο ειναι να μην προσθεσουμε αλατι διοτι εχουν κ τα τυρια
Μετα προσθετω το τυρι κρεμα
Τους κροκους
Την γραβιερα κ τη μιση παρμεζανα.
Τα προσθετω ενα ενα κ σταδιακα κ καθ ολη τη διαρκεια χτυπαω να ενωθουν.
Οταν γινει αυτο ανεβαζω τη φωτια σταδιακα στο 4 κ συνεχιζω να χτυπαω μεχρι να γινει τοσο πηχτο ωστε ν ανασηκωνεται απο το συρμα η ν αρχιζει να σκαει στην επιφανεια.
Δε το αφηνω πολυ μην αρπαξει απο κατω.
Ριχνω τις πενες πισω στην κατσαρολα κ χτυπαω στο μιξερ τ ασπραδια να γινουν μαρεγκα.
Πιχνω στην κατσαρολα με τις πενες τη μπεσαμελ κ ανακατευω πολυ καλα.
Στη συνεχεια προσθετω τη μαρεγκα κ ανακατευω απαλα.
Μεταφερω το μειγμα στο ταψακι κ πασπαλιζω απο πανω με την υπολοιπη παρμεζανα.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνακι (στο 8 η το 9) για 15 λεπτα με 30 λεπτα αναλογα το φουρνακι μας.
ΚΟινως μεχρι να ροδοκοκκινησει απο πανω.
Κ ετοιμο!
Στη Σερβια εχω φαει μακαρονια σουφλε για πρωινο.Δε ξερω γιατι το καναν αυτο.
Παντως ειναι ωραιο κ για μεσημερι Κυριακης με φιλους μαρουλοσαλατα κ ενα λευκο κρασι.
Φιλια.
1 σχόλιο:
Η μακαρονάδα είναι μία από τις αδυναμίες μου.. φαίνεται όμορφη και μυρωδάτη η συνταγή, και μ' αρέσει να κάνω τέτοιου είδους πειράματα!
Καλή σου Κυριακή me ***
Δημοσίευση σχολίου