Εχω δει διαφορες συνταγες για μπουγατσα στο νετ.Στην πραγματικοτητα προκειται για γαλατοπιτες.Δηλ αν εχει κανεις καποια πραγματικη συνταγη για μπουγατσα παρακαλω ενημερωστε.
Καμια απο αυτες που διαβασα δε με ικανοποιησε ιδιαιτερα κ μεχρι να φτιαξω κατι αξιπρεπες εκανα 3 προσπαθειες.
Λοιπον χρειαζομαστε.
Φυλλο κρουστας η Βυριττου (νομιζω το δευτερο ειναι καλυτερο γι αυτο που το θεμε)
2 αυγα
1 βλαχας ζαχαρουχο
1 νωπο γαλα 500γρ πληρες
2κ.σ. ζαχαρη
2 βανηλιες
βιταμ
ζεσταινουμε 50γρ βιταμ σ ενα κατσαρολακι κ μετα μ ενα πινελο κουζινας βουτυρωνουμε ενα ταψακι.Εγω χρησιμοποιησα το ταψακι απο το φουρνακι.
παιρνουμε 4 φυλλα -οχι παραπανω- κ τα τοποθετουμε πατσαβουρε μεσα στο ταψακι το ενα διπλα στο αλλο (οχι το ενα πανω στο αλλο) με το πινελο βαζουμε το υπολοιπο βουτυρο πανω απο τα φυλλα (αν δεν εχει μεινει βουτυρω απο πριν ζεσταινουμε λογο ακομα,τοσο οσο χρειαζομαστε)
βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους με τη σκαρα στη χαμηλοτερη θεση μεχρι να ροδισουν τα φυλλα περιου 10 λεπτα
Σε βαθυ σκευος ριχνουμε ολο το ζαχαρουχο κ μεσα στο τενεκεδακι βαζουμε νωπο γαλα κ μετα κ αυτο μεσα στο βαθυ σκευος.Με το συρμα τα ομογενοποιουμε.προσθετουμε τη ζαχαρη κ τις βανιλιες.Χτυπαμε τ αυγα ξεχωριστα κ τα προσθετουμε σιγα σιγα οσο ανακατευουμε στα υπολοιπα.
Βγαζουμε το ταψακι απ το φουρνο.με μια κουταλα μεταφερουμε σιγα σιγα απο το βαθυ σκευος πανω στα φυλλα να παει παντου.Ξαναβαζουμε στο φουρνο στον αερα τωρα πανω κατω για 30-35 λεπτα αναλογα το φουρνο.
Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει.Μετα ριχνουμε αχνη κ κανελα.Το αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
Οταν ειναι να σερβιρουμε τοτε το ξαναζεσταινουμε.
Αυτο το τελευταιο ειναι δικης μου εμπνευσεως.Παρατηρησα οτι οταν τη σερβιρω αμεσως η κρεμα δεν εχει πηξει η μυριζει αυγο.
Καλυτερο γινεται βεβαια με χωριατικα αυγα δε το συζητω.
Παντως ειναι ευκολο γρηγορο κ νοστιμο.
Τα φυλλα που περισσεψαν τα τυλιγουμε σε μια σακουλα αεροστεγως κ τα βαζουμε στη ψυξη.Μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε για μια εβδομαδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου