16 Αυγ 2007

Γαμπρος απο το Κατσαπαγκιο

Εχω ξαναπει καπου πως η μητερα μου κ η νονα μου εχουν βαλει σκοπο της ζωης τους να με παντρεψουν.Εδω κ χρονια.Αυτο εχει μια εξηγηση οσον αφορα τη μητερα μου η οποια θεωρει πως πρεπει να αποκατασταθω πριν πεθανει για να μην ειμαι μονη.Ως εδω αντε να πω καλα.Οσον αφορα τη νονα τωρα,θα μπορουσαμε να πουμε πως απλα ασχολειται με τους αλλουςγιατι δεν εχει τι να κανει.Οι ζωες των αλλων ειναι ενα λατρεμενο χομπι της.
Στο παρελθον ,πανε κ δεκα χρονια –ναι τοσο καιρο βασταει αυτη η παρανοια- ειχα αρκετο χιουμορ κ διαθεση για καβγα ωστε να αντιμετωπισω ηρωικα κ να αποκρουσω αναφορες κ προσπαθειες που εστοχευαν σε γαμους-δικους μου- κ χαρες –αλλων-.Κ ετσι τα χρονια περνουσαν μ εμενα κατα καιρους να πλησιαζω επικινδυνα το εγκεφαλικο κ τις δυο γυναικες της ζωης μου απτοητες να οπισθοχωρουν κ να επανερχονται,να οπισθοχωρουν κ να επανερχονται -στο φλεγον θεμα- με αμειωτο ενθουσιασμο κ πεισμα!!!!
Αισιως λοιπον φτασαμε κ στο σωτηριο ετος 2007, οπου μια ωραια πρωϊα μου τηλεφωνει η mother στη δουλεια κ μου λεει « Μην αρχισεις να φωναζεις,με πηρε η Στελλα (σ.σ. φιλη της μαμας παιδιοθεν,πολυ ωραια γυναικα ακομη κ τωρα στα πολλα..-αντα της κ προξενιτρα με πολλες επιτυχιες στο κατσαπαγκιο number two.) κ μου ειπε οτι ξερει ενα παιδι,ειναι λεκτορας στο... κ ξερει κ 6-7 γλωσσες, η οικογενεια μας ηξερε τους παππουδες του.Να τον γνωρισεις,ελευθερος ειναι κ αυτος.Η μητερα του που μιλησε με τη Στελλα ειπε πως ψαχνει να παντρευτει αλλα δε βρισκει.Να τον γνωρισεις!»
Γυρισα το μεσημερι βαπορι..Στο σπιτι εκεινη τη περιοδο ηταν κ ο bro ειχε κατεβει απο το κατσαπαγκιο 1 για ολιγοημερες διακοπες στον πολιτισμο.Με περιμενε στη πορτα να με καλμαρει γιατι ειπαμε η μαμα αρρωστη κ καλο θα ηταν να μη τη συγχιζει κ η ανεπροκοπη κορη (ανεπροκοπη= ανυπαντρη στα 30).
Αρχισε τα « βρε καλη μου,βρε χρυση μου την ξερεις τη μαμα κ το προβλημα της πες ενα ενταξει μαμα να τον γνωρισουμε κ θα σ αφησουν ησυχη.Στη χειροτερη κ να τον γνωρισεις δε θα παθεις κατι,ο τυπακος μορφωμενος ειναι κ σε τελικη να χεις κ καποιον να μιλας κ να πιεις ενα καφε οταν πηγαινεις στο κατσαπαγκιο number two».
Αυτο το τελευταιο ηταν που με εκανε να δωσω τοπο στην οργη.Σκεφτηκα οκ μορφωμενος ανθρωπος,μπορει να ναι κ γκεϋ κ να μη θελει να το πει στους δικους του ,μπορουμε να μιλαμε σαν πολιτισμενοοι που μαστε.Οποτε ειπα « οκ μαμα να τον γνωρισουμε αλλα ως εκει.Δε σου υποσχομαι τιποτα.Πες στη Κα Στελλα να του δωσει το τηλ μου κ αν ερθει Αθηνα ας με παρει να βγουμε»
Τι ηταν να το πω.Το μαθαν τα κατσαπαγκια κ τα δυο.Το νεο εξαπλωθηκε σα πυρκαγια προς τα τεσσερα σημεια του οριζοντα κ αρχισαν τα τηλεφωνα.Να με πιεζει η νονα να με πιεζει η μανα μου να με πιεζει η κυρια Στελλα να με κοροϊδευει ο κολλητος μου...
Καποια στιγμη ο τυπακος (επειδη προφανως τον πιεζανε κ αυτον) ειπε οτι κατεβαινει Αθηνα κ θα μου τηλεφωνησει.Με μιας χτυπησανε τα τελια στο κατσαπαγκιο number one να με ειδοποιησουν να ετοιμαστω γιατι θα κατεβει ο γαμπρος να κοιταξει τ αλογο στα δοντια να δει του κανει? Δε του κανει? Πως? Γουρουνι στο σακι θα παρει ο ανθρωπος?
Ειπα να δωσω για αλλη μια φορα τοπο στην οργη λογο της καταστασης.Τους ειπα «οκ ας μου τηλ.»
Λοιπον ο τυπος δεν τηλεφωνησε ποτες (ΕΥΤΥΧΩΩΩΩΣ!!!!!).Τουλαχιστον γλιτωσαμε απ αυτο.Φυσιολογικος ανθρωπος,σκεφτηκαμε (εγω,ο κολλητος κ ο bro)απλα εκανε κ κεινος το χατιρι στη μανα του.
Αλλα μετα ξεκινησε καινουργιο πανηγυρι.Η νονα.Ντε κ καλα εγω εφταιγα που δε μου τηλεφωνησε.(ο αντρας δε φταιει ποτε.Εκεινος μας εκανε τη χαρη να θελησει να μας γνωρισει κ αν του κανουμε να μας αποκαταστησει,βεβαιως βεβαιως)Βρε καλη μου βρε κακη μου ο ανθρωπος ΔΕΝ ηθελε ΕΚΕΙΝΟΣ κ ΔΕΝ μου τηλεφωνησε,λεμεεεεε.Τιποτα εκεινη.Οχι!Εσυ φταις!
Εδω η επιστημη (εγω) σηκωσε τα χερια ψηλα.Μαζεψε το τσαντακι της κ εφυγε απο το σπιτι της νονας (ειχα κανει το λαθος να παω επισκεψη).
Φυσικα μου τηλεφωνησε η Κα Στελλα να με ρωτησει αν με πηρε ο γαμπρος κ τι εγινε.Της ειπα δε με πηρε κ φυσικα ημουν πολυ λυπημενη (μη χε..) για την εξεληξη των γεγονοτων αλλα την ευχαριστω παρα παρα πολυ που με σκεφτηκε κ τι να κανουμε,θα περιμενουμε υπομονετικα να βρεθει αλλος να μας παντρευτει.
Ο καιρος περασε κ πιστεψα πως εχω ξεμπερδεψει.Εκανα λαθος.Μεχρι την ωρα ετουτη με ψελνουν για τον «γαμπρο απο το κατσαπαγκιο».Θελανε να μεινω στο κτημα της νονας στο κατσαπαγκιο 2 αντι να κουρκουτιαζω μπρος στον υπολογιστη στο κατσαπαγκιο1 κ «να παρω κ ωραια ρουχαλακια μαζι μου,μηπως κ παω πουθενα»,μπας κ εβαρεστηθει ο τυπακος κ μου τηλεφωνησει.
Στο κτημα φετος δε πηγα.Ειχα υπολογισει πως θα πηγαινα που χει κ ωραια παραλια κ μπορεις να κανεις ωραιοτατο μαυρισματακι κ μετα θα γυρναγα να κανω μοστρα στον Γιαννη,αλλα μ αυτα κ μ αυτα αλλαξα ροτα.Μου χαλασαν τις διακοπες.Μου χαλασαν τη διαθεση,μου χαλασαν τη γευση.
Για την ιστορια ο λεκτορ (εγω κ ο bro τον αποκαλουμε α-λεκτορ), γιατι οντως ειναι λεκτορας ο ανθρωπος ,εχει site στο internet με το βιογραφικο κ τα βιβλια που εχει γραψει κ φωτογραφιες.Ξερει γλωσσες,ολες του οι σπουδες ειναι στο ανατολικο μπλοκ κ στις φωτογραφιες δειχνει πραγματικα γερος.Αλλα γερος.Δηλαδη θα με περνανε για φοιτητρια του (κ οχι δεν υπερβαλλω)
Μπορει να ναι ο καλυτερος ανθρωπος του κοσμου the best ever αλλα εγω δε θελω να κανονισω τη ζωη μου ετσι.Ειμαι μονη νιωθω μονη αλλα οχι.δε νιωθω τοσο μονη κ δεν ειμαι τοσο απελπισμενη τελικα.Αν ειναι να ερθει κατι στη ζωη μου θα ρθει μονο του.Κ θα μπει σαν τη πανσελινο,που λεει κ ο ποιητης,απο παντου.Αυτα τα πραγματα ειναι του Θεου οχι του εκβιασμου των ανθρωπων.Αν θελει ερχονται.Αν οχι οχι.Κ αυτο που θα περιμενα απο τους δικους μου να πουν στην Κα Στελλα κ στην καθε Κα Στελλα ειναι πως το κοριτσακι τους ειναι μια ομορφη δραστηρια νεα γυναικα που θα τα καταφερει με αντρα η χωρις.Κ σας ευχαριστουμε πολυ αλλα οχι δε θα παρουμε.Δυστυχως ομως.Η υστερια καλα κρατει κ επεται κ συνεχεια...
Για την ωρα ας αναπνευσουμε..εισπνοη..εκπνοη..κ ας μπλογκαρουμε...υπομονη...