4 Αυγ 2009

Η Λευκη Πολη part 1

Το ταξιδι στο Βελιγραδι ξεκινησε ωραια.
Κλεισαμε εισητηρια με την Ολυμπιακη,παντα με φοβο Θεου λογω της γνωστης εξυπηρετησης της Ολυμπιακης.Η πτηση διαρκει 2 ωρες κ κατι με ελικοφορο ενω η Jat την κανει σε λιγοτερο με πολυ αλλα πολυ καλυτερα αεροπλανα.

Μικρη λεπτομερεια:Σε περιπτωση που θελεις να πας για διακοπες στο Μαυροβουνιο πετας πρωτα Βελιγραδι κ μετα απο κει με αλλη πτηση για Podgorica.Βεβαια οι Μαυροβουνιοι την εχουν δει τη δουλεια κ πεφτει η εκμεταλευση της αρκουδας αλλα κ παλι ειναι φτηνοτερα απο εδω κ μη ξεχναμε (για το φιλοθεμον κοινο,το οποιο ποτε δε ξεχναμε),η 'θεα' στις παραλιες ειναι κλασεις ανωτερη.Μια βολτα στο Yutube θα σας πησει.
Προσγειωνεσαι στο αεροδρομιο Nikola Tesla (ναι,για οσους δεν το ξερατε,ο Τesla της Φυσικης ηταν Γιουγκοσλαβος)
Η πρωτη κινησει ειναι να πας στο ανταλλακτηριο του αεροδρομιου (εχει εκει που περιμενεις τις αποσκευες) κ ν αλλαξεις καποια χρηματα για να εχεις.
Μετα βγαινεις.Κ τωρα υπαρχει ενα προβλημα.
Το αεροδρομιο δεν ειναι μακρια απο την πολη αλλα τα ταξι στο αεροδρομιο ειναι κλεφτες.Ακριβως οπως εδω.10 ευρω θα γραψει,50 θα σου ζητησουν.
Υπαρχει ενα νουμερο ταξι,που τους τηλεφωνεις κ ερχεται κ σε παραλαμβανει απο το αεροδρομιο με συγκεκριμενη ταριφα,το οποιο συμφερει.Αυτο που εχετε να κανετε ειναι,οταν κλεισετε το ξενοδοχειο να τους παρετε ενα τηλεφωνο να κλεισουν ενα ταξι να ερθει να σας παρει.Οσα κ να πληρωσετε,θα ειναι λιγοτερα απο αυτα που θα σας παρουν οι ταξιτζιδες στο αεροδρομιο.
Γενικα ομως,τα ταξι στην πολη ειναι πολυ καλα,με εξαιρετικη εξυπηρετηση κ πολυ ασφαλη.ΜΠορειτε να τα παρετε απο παντου κ αν τους τηλεφωνησετε να ερθουν εχετε κ εκπτωση (Ω,ναι!)
Ξενοδοχεια για να μεινει κανεις,κατα τη γνωμη μου τα 2 καλυτερα ειναιτο Hotel Slavija και το Hotel Park κ αυτα οχι γιατι μεσα ειναι εξαιρετικα (γιατι δεν ειναι,σχεδον δεν αξιζουν τα λεφτα που θα δωσετε) αλλα γιατι ειναι κυριολεκτικα στο κεντρο της πολης κ δε θα χρειαστειτε ουτε τραμ ουτε λεοφορεια ουτε τιποτα για να δειτε τα περισσοτερα μερη του Βελιγραδιου.
Η πολη εχει γινει πολυ ομορφη.το κεντρο ειναι πολυ ωραια φωτισμενο κ ειναι απιστευτα ασφαλες,μπορειτε να περπατησετε αφοβα ολο το εικοσιτετραωρο χωρις να φοβαστε οτι θα σας συμβει το οτιδηποτε.
Η πολη εχει αρκετα εμπορικα κεντρα αν αποφασισετε οτι δε σας αρκει η αγορα στην Knez MIhajlova.
Ενα εμπορικο που αξιζει να επισκεφτει κανεις ειναι το εμπορικο κεντρο που εχουν τα καταστηματα τους οι Κινεζοι κ βρισκεται στο Μπλοκ 70.
Βρισκεις τα παντα αλλα ως γινεται εχω να πω οτι βρισκεις πολλα Faux bizou που εδω πληρωνεις σε καθολου ευκαταφρονιτη τιμη (βρηκα μεχρι κ ρεπλικα των faux σκουλαρικιων που ειχα αγορασει απο την Αγγλια) σε εξευτελιστικες τιμες,αξεσουαρ για τα μαλλια,μαγιο,φορεματακια,απομιμισεις επωνυμων τσαντικων (αλλα καλες απομιμισεις) κ το highlight:σουτιεν ειδικης κατασκευης!Μαλιστα!Οπως ολοι γνωριζουμε,οι Κινεζες δεν ειναι ιδιαιτερα προικισμενες.Ουτε οι Σερβες παρ ολο που ειναι κορμαρες αλλα ακομα κ οι προικισμενες χρειαζονται το 'κατιτις περισσοτερο' για την εξοδο τους.Το λοιπον,εκει βρισκεις σουτιεν με 'ειδικα' μαξιλαρακια (δε ξερω πως αλλιως να το θεσω) τα οποια δε προδιδονται στο 'χουφτωμα' κ μεγαλωνουν το στηθος κατα ενα νουμερο τουλαχιστον.Τα νουμερα παιζουν,αλλα ειναι τοσο φτηνα (απο ενα εως 3 ευρω) που μπορεις να παρεις διαφορετικα νουμερα,να δεις τι σου παει κ τ αλλα να τα χαρισεις στις φιλες σου)
Αλλο εμπορικο ειναι το usce με ολες τις γνωστες μαρκες απο ευρωπη κ αμερικη κ μαλιστα
α) ειναι ολα τελευταιας εσοδειας ,αλλα οταν λεμε τελευταιας εννοουμε τελευταιας τελευταιας
β)Τα Αμερικανικα προϊοντα ακομη κ τα καλληντικα στα sephora που ειναι κατευθειαν απο Αμερικη ειναι για καποιο λογο φτηνοτερα απ οτι εδω.
Στο usce μπορεις να πας με μετρο η ταξι.Εγω πηγα με αμαξι οποτε δε μπορω να δωσω αλλες πληροφοριες.Η γνωμη μου ειναι,καλυτερα να παρεις το μετρο που παει απο καπου κεντρικα κ να πας ωστε να ξερεις απο που θα το ξαναπαρεις για να γυρισεις.
Eνα αλλο εμπορικο ειναι το Delta City Που αξιζει να επισκεφτει κανεις χρησιμοποιοντας κ παλι τη συγκοινωνια η οποια ειναι πολυ καλη κ συχνη.

To be continued..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω ρε ολόκληρη ανάρτηση για μένα :)

Μεταξύ ενός ενισχυμένου με οφθαλμαπάτη στήθους κι ενός μικρού κι αυθεντικού προτιμάμε το αυθεντικό ;) Ενδιαφέρει πάντα το περιεχόμενο κι όχι η συσκευασία ;)

Πρωτίστως δε ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου, πράγμα σπάνιο σήμερα αλλά δε βαριέσαι!

Ανώνυμος είπε...

Κλίκ

Σοφία είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να πάω Βελιγράδι. Φωτογραφίες υπάρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Γενικά το Βελιγράδι είναι ωραία πόλη και δεν έχει σχέση με άλλες πόλεις των Βαλκανίων. Από πολύ παλιά είχε αυτή τη φήμη.