8 Ιαν 2010

Εχεις γαλα?Φτιαξε κρεμα Γιωτης!

Το σαφαρι των αποδειξεων εχει αρχισει.Για να εχουμε κ καλα εκπτωση φορου βασει των αποδειξεων που θα εχουμε συγκεντρωσει.
Κ λεω εγω τωρα ενα παραδειγμα.
Παει η κυρια Σταυρουλα σ εναν καλλιτεχνη.Ο καλλιτεχνης κανει οτι ειναι να κανει κ μετα της λεει
-κυρα Σταυρουλα αυτο που καναμε κοστιζει 100 ευρω (σημειωση αυτο που κανανε κοστιζει τουλαχιστον 150 αλλα ο καλλιτεχνης δε μπορει να τα ζητησει γιατι απλα η κα Σταυρουλα θα τα πληρωσει μεν αλλα μετα θα παει σ αλλον καλλιτεχνη γιατι βλεπεις κ η κουτσι μαρια επρεπε να γινει γιατρος σ αυτη τη χωρα κ οχι υδραυλικος οπως κ θα πρεπε)
η κα Σταυρουλα ομως ζητα αποδειξη.
Τοτε ο καλλιτεχνης λεει
-Αν θελετε αποδειξη +20% που ειναι ο ΦΠΑ για τα 100 ευρω (αυτο ειναι η καλυτερη εκδοχη.Ο ΦΠΑ για τα 100 ευρω ειναιι σιγουρα παρπανω κ επισης αφου θα δωσει που θα δωσει αποδειξη θα τ ανεβασει στο 150αρι,αλλα τελος πα.ειπαμε παρουσιαζω την απλη εκδοχη)

so η κα Σταυρουλα πληρωνει 120 ευρω.
30 ευρω παραπανω απ οτι εδινε πριν (στη χωρις αποδειξη εποχη) θα δωσει στον παθολογο.15 παραπανω για βενζινη.30 παραπανω στο μαναβη.50 παραπανω στον ψυκτικο (τα ποσα ειναι στην τυχη).Απο τις αποδειξεις που θα μαζεψει ζητημα να της επιστραφουν -λεμε τωρα 800 ευρω (κ αυτο αν δεν αλλαξει εντομεταξυ η κυβερνηση κ η νεα δεν αλλαξει τον νομο η αν δεν αλλαξει απο μονη της το νομο η νυν κυβερνηση κ ο νοων νοητο γιατι)

Κ στο τελος η κυρα Σταυρουλα(γιατι δε θελει να σκεφτει απλα ακολουθει σα ζωο οτι της λενε) θα χει δωσει κανα 2000 ευρω για να παρει επιστροφη 800.
Μου εξηγει κανεις γιατι?
Προτιμω να μη πληρωσω παραπανω τωρα παρα να παρω την επιστροφη φορου.Αλλωστε,αν ηταν να δωσω εστω κ 1000 ευρω,παντα σου κοβουν αποδειξη για μεγαλα ποσα.
Κ μηπως απ ολα αυτα τα ποσα που εχουμε ολοι μας τοσα χρονια πληρωσει αδιαμαρτυρητα-κ νομιμα-μας εχει επιστραφει τιποτα εμπρακτα?
Τι εχει βελτιωθει στη ζωη μας?Που πηγαν ολα αυτα τα λεφτα?
Ε?Ε?
Ομολογω οτι εχω προβληματιστει για το εαν κ κατα ποσο με συμφερει να ζητω αποδειξεις.Οχι γιατι οποτε ζητω 'μιρακουλουσλι' το ποσο που πρεπει να πληρωσω ανεβαινει αισθητα.


Α!Κ να μου πει καποιος ποιος εφοριακος θα κατσει να μετρησει τις αποδειξεις 8 εκ.Ελληνων του καθενος ξεχωριστα (2 εκ υπολογιζω τους παρανομους μεταναστες οι οποιοι δε πληρωνουν κανεναν φορο πουθενα-δηλ στην πραγματικοτητα πληρωνουμε ο καθενας απο εμας κ τον φορο τον δικο τους οποτε το πραγματικο ποσο που πληρωνουμε εναντι αυτου που 'θΑ' λαβουμε εις επιστροφην...δε ξερω ποσο ακριβως αυξανει.

3 σχόλια:

Miss Pink είπε...

συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου..
και είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε..
αυτό ακριβώς.. πως όλοι θα σου ζητάνε παραπάνω με απόδειξη και εκεί σπαρταράει το 50ευρω μπροστά σου..
σιγά μη κάτσεις να σκεφτείς οτι ίσως, αν, και, εφόσον το πάρεις πίσω...
ειδικά εδώ που τα πράγματα αλλάζουν στο γνωστό "πιτς φιτίλι"..
ασε που τρελαίνουμε και άνθρωπο...
θα γυρίσουν να σου πούν εκεί κατα τον Δεκέμβρη του 2010: " αααα δεν καταλάβατε καλά...."
και άντε να αποδείξεις εσύ πως δεν είσαι ελέφαντας και μάλιστα κουφός.. και πως όλα αυτά τα έχεις χιλιοακούσει απο τα γνωστά άγνωστα ΜΜΕ...
ούφ...
με παρέσυρες... :)
άντε καλό μας βράδυ..
και απόδειξη δεν θέλω για το σχόλιο... :ΡΡΡ

megoulino είπε...

σιγα να μην εχει η χωρα μας την υποδομη ωστε να μετρηθουν όλες οι αποδειξεις ολων των φορολογουμενων..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.