9 Ιαν 2010

Κ τωρα Που Ειπα Κρεμα Γιωτης..

τουρτα ροδακινο!

1.1 κουτι κομποστα ροδακινο
2.2 κρεμα βανιλια γιωτης (κρεμ πατισερι)
3.1 μπουκαλι γαλα
4.1 πακετο πτι-μπερ
5.150γρ βουτυρο
6.λικερακι επιλογης


τωρα.αυτη η τουρτα φτιαχνεται κ με σαβαγιαρ αλλα εγω ποτε δε καταφερνω να τα βρεξω επαρκως (αμα ξερετε κανενα κολπο μου λετε)
η
με παντεσπανι.Δυο για την ακριβεια.Αλλοι βαζουν παντεσπανι-ροδακινα-παντεσπανι-κρεμα-ροδακινα αλλοι, παντεσπανι-κρεμα-ροδακινα-παντεσπανι-κρεμα-ροδακινα.
Εγω παλι εκανα τα παρακατω:
εβαλα ολο το πακετο πτι μπερ στο μουλτι.Στη συνεχεια,τ ανακατεψα με το βουτυρο (βιταμ) που το ειχα ζεστανει.Οπως δηλ φτιαχνουμε τη βαση του τσιζ κεϊκ.
Εβαλα στη φορμα του τσιζ κεικ μια λαδοκολα την αλεβρωσα κ εστρωσα απο πανω το μπισκοτο.
Εφτιαξα το πρωτο φακελακι κρεμα συμφωνα με τις οδηγιες,συμπληρωσα με μια κουταλια σουπας λικερ μαστιχα.Προσοχη:Το φακελακι λεει 2 κ 1/3 ποτηρι γαλα κ το εννοει,αλλιως θα βγει η κρεμα πολυ πηχτη.
Εστρωσα την πρωτη δοση κρεμα πανω στα μπισκοτα κουταλια κουταλια ξεκινώντας απο το εξωτερικο της φορμας.
Ψιλοκοψα 4 κομματια κομποστα ροδακινο κ τα εβαλα απο πανω (χωρις το σιροπι,στραγγισμενα)
Εφτιαξα το δευτερο φακελακι κρεμα κ συμπληρωσα με 1 κουτ σουπας λικερ μαστιχα επισης,κ την εστρωσα με τον ιδιο τροπο πανω στα ροδακινα.
Εκοψα λεπτες φετουλες τα υπολοιπα ροδακινα του κουτιου κ τα εβαλα απο πανω σαν να κανω ταρτα κ ολο αυτο στο ψυγειο.
Ευκολα,γρηγορα κ κομψα.

* το παντεσπανι μπορεις να τ αγορασεις κ ετοιμο.Πολλες συνταγες υπαρχουν στο ιντερνετ πως να το φτιαχνεις.Εγω λεω,ειναι η βασικη συνταγη για κεϊκ βανιλια η σοκολατα κ απλα το φτιαχνεις σε ταψακι κ οσο ειναι ζεστο το κοβεις με κλωστει.Ειπαμε.
Ευκολα γρηγορα κ κομψα.
κ μη με ρωτησει κανεις γιατι δεν παντρευτηκα ακομη.
Ειναι οπως κ με την κολλα.Απλα δεν ξερω την απαντηση!

-το σιροπι απ την κομποστα δε το πεταμε καταναλωτικα πλασματα!
Το βαζουμε στο ψυγειο κ το χρησιμοποιουμμε εντος της εβδομαδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: