11 Ιαν 2010

Χωρις Λογια


"Πρώτα εξελληνίζουμε και μετά πολιτογραφούμε"

10 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

χαλαρα!

Ανώνυμος είπε...

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να είναι Έλληνας;

Έλληνας είναι ο δημόσιος υπάλληλος. Έλληνας είναι ο αγρότης στην Πελλοπόνησο
Έλληνας είναι ο άνεργος
Έλληνας είναι ο εγκξέκιουτιβ στην Εκάλη
Έλληνας είναι ο γιατρός στο Κολωνάκι

Ποιό ακριβώς είδος Έλληνα από τα παραπάνω θέλουμε να γίνουν οι μετανάστες, όταν με το καλό εξεληνιστούν;

Εξελληνισμένος μετανάστης δεν είναι ο μετανάστης που έμαθε να λέει "Ευχαριστώ που με δεχτήκατε στην χώρα σας με ανοιχτές αγκάλες, θέλετε και πατάτες με αυτό". Κανείς σε αυτή την χώρα δεν λέει ευχαριστώ. Εξελληνισμένος μετανάστης είναι ο μετανάστης που έχει μάθει να κάνει κομπίνες, να επιβιώνει γλιστρώντας στο σύστημα, να κλέβει, να τρώει και να μην έχει συνείδηση.

Εξελληνισμός των μεταναστών γίνεται κάθε μέρα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Βλέπουν τους πραγματικούς Έλληνες και τους μιμούνται. Απλά δεν έχουν αρκετά λεφτά για να γυρνάνε στο Κολωνάκι και να τους σέβονται όλοι.

Εγώ λέω να κόψουμε τις μαλακίες περι εξελληνισμού και διάδωσης του αιώνιου φωτός της Ελλάδος σε ανθρώπους που έρχοναι από χώρες με αρχαιότερους πολιτισμούς από εμάς (και πιθανώς την ατυχία να έχουν πετρέλαιο) και να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα σε όσους έχουν περάσει χρόνια με το φόβο οτι κάθε μπάτσος μπορεί αύριο να τους στείλει πίσω στο Πακιστάν το δικαίωμα να υπάρχουν, νόμιμα. Να πληρώνουν ότι εμείς, να εργάζονται όπως εμείς και αφού ζουν εδώ να αποφασίζουν για το μέλλον όπως εμείς.

(Πόσο χειρότερα μπορεί να αποφασίσει ένας μετανάστης για το μέλλον της χώρας στην οποία έχει κάνει παιδιά κλπ, από ότι εμείς οι φωτισμένοι έχουμε αποφασίσει ως σήμερα;)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Πήγαινε πες τα αυτά στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα και στους υπόλοιπους φτωχούς συνέλληνες που οι μετανάστες τους βυθίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη μιζέρια.

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=30636

me είπε...

θα το εκτιμουσα εαν τα σχολια ηταν ονομαστικα δεν ειναι δυνατον να συζηταμε λεγοντας 'ανωνυμε1' ανωνυμε2'
Οποιος εχει αποψη,εχει κ προσωπο!

me είπε...

μ αυτα κ μαυτα,απ το πρωι σκεφτομουνα ακριβως αυτο το ερωτημα.Ποιος ειναι Ελληνας?
κ μεσα μου εγω,για μενα, κατεληξα, οτι Ελληνας ειναι αυτος που περιγραφεται στα βιβλια της Π.Δελτα (τι να γινει,μ αυτα μεγαλωσα) ακομη κ αυτος που ανωνυμα περιγραφεται στο 'παραμυθι χωρις ονομα',γιατι αν ΔΕΝ το χετε καταλαβει ζουμε ακριβως σ αυτη τη σχεδον ρημαγμενη χωρα του βιβλιου κ καθε μερα που ξυπναω για να παω σε μια δουλεια με ημ ληξεως που δε με πληρωνει επαρκως ευχομαι να προβαλει επιτελους μεσα απ το δασος το 'πριγκιποπουλο' της συγγραφεως,για να σωσει τη κατασταση.κ ελπιζω-μεχρι αυτο να συμβει- αυτος ο Ελληνας της Π.Δελτα (αν υπαρχει ακομη) να αντεξει κ να μη το βαλει κατω.

*Η Π.Δελτα παρ ολο που δε διαβαζεται πια (κ λιγο ακομη κ θα καινε τα βιβλια της στους δρομους) ειναι πιο επικαιρη απο ποτε.Κ αν θελετε διαβαστε το βιβλιο.Κ μη το δειτε σαν ενα βιβλιο γραμμενο για παιδια.Δειτε το σα δοκιμιο.Απο μια αλλη σκοπια.Εχει ενδιαφερον.

ανώνυμος1 είπε...

Ανώνυμε2 όπως σωστά λες οι φτωχοί συνέλληνες βυθίζονται σε ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια. Και αντί να διεκδικούν από τους πλούσιους συνέλληνες αυτά που τους αναλογούν, εσύ θες να ρίχνουν το φταίξιμο στους μετανάστες. Αυτή η τεχνική λέγεται διαίρει και βασίλευε. Βάλε τους μισούς φτωχούς να φάνε τους άλλους μισούς όσο εσύ πλουτίζεις.

Το μοναδικό πράγμα το οποίο δεν πηγαίνει καλά σε αυτή την χώρα είναι ο Άγιος Παντελεήμονας (στον οποίο το πρόβλημα είναι η φτώχια και όχι η μετανάστευση, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να μένει δίπλα σε πλούσιους μετανάστες με βίλες). Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όλα είναι γαμάτα. Οι βιομηχανίες στην Θήβα δεν μολύνουν το νερό και μοιράζον Καρκίνους, δεν υπάρχει ένα σύστημα απο φροντηστήρια και υπουργείο για να τρώνε λεφτά γύρω από την παιδεία και να την υποβαθμίζουν περισσότερο. Υπάρχουν τόσα και τόσα προβλήματα για τα οποία οι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να είναι παράγοντας. Αλλά για να λυθούν πρέπει να έρθουμε σε σύγκρουση με πραγματικά συμφέροντα, που έχουν πραγματικά λεφτά από πίσω. Οπότε κάνουμε τις κότες και κατηγορούμε τον εύκολο στόχο.

Μόνο με τα λεφτά που φαγώθηκαν από την ΝΔ (επειδή έδωσες λινκ με τον Σαμαρά) αυτή την πενταετία (Σουφλιάδες, Βατοπέδια, ομόλογα κλπ) θα μπορούσε ο Άγιος Παντελεήμονας να γίνει δύο φορές Εκάλη.

Αρνούμαι να δω σαν υπαίτιο της κατάντιας στην χώρα μου τους μετανάστες και όχι τον Κόκκαλη και τον Βγενόπουλο που κινούν τα νήματα. Και αρνούμαι να πιστέψω κάθε Σαμαρά και κάθε τηλεβιβλιοπώλη που σπουδαγμένος στα εξωτερικά μαζί με τον Γιωργάκη ο ένας και κονομημένος ο άλλος τους έπιασε ο πόνος για την σωτηρία της γλυκιάς πατρίδας από τον εχθρό.


me Ο Έλληνας της Πηνελόπης Δέλτα στο "παραμύθι χωρίς όνομα" σηκώθηκε από την απραξία που είχε καταδικάσει ο πατέρας του τον τόπο και κατέβαλε προσπάθεια για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. Ο σημερινός Έλληνας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού που του έχουν επιβάλει, νοιάζεται μόνο για την πάρτη του και όπου ακούει κοινό καλό στρίβει γωνία. Αυτόν τον Έλληνα βλέπει ο μετανάστης και μιμείται. Καλύτερα να μην εξελληνιστούν οι μετανάστες γιατί δεν χωράμε άλλοι παρτάκηδες εδω μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις τέτοια τρικυμία εν κρανίω που έχεις ανακατέψει από βατοπαίδι μέχρι το γιο του Πέτρου όπως έλεγε ο Φλωράκης.

Το λινκ δεν το έβαλα για το Σαμαρά, το έβαλα για να δείτε πως ρυθμίζεται το θέμα της ιθαγένειας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη και ο Καναδάς και η Αμερική που είναι χώρες μεταναστών έχουν σκληρότερες ρυθμίσεις. Είσαι όμως τόσο στενοκέφαλη που δεν κατάλαβες το λόγο.

Επειδή λοιπόν μένω σε λαϊκή συνοικία και υποφέρω σου λέω άντε ρούφα τ αυγό σου και τις μπαρούφες του Περισού πούλα τις αλλού. Και κουβέντα με εσένα με αυτά τα αναμασήματα που λες δε γίνεται και δε με κόφτει να κάνω.

nikiplos είπε...

Υπάρχει σαφώς σύγχυση τι είναι έλληνας και τι θέλουμε να είναι και να αποτελεί ο όρος... Το βιβλίο των συγγραφέων μεταξύ των οποίων και της κας Δραγώνα θέτει εξ αρχής τον σωστό προβληματισμό:

"Βάλαμε εξ αρχής (από τον καιρό της ΠΣΔ) ψηλά τον πήχυ (κοιτώντας μέχρι την Αρχαία Ελλάδα), και όποτε βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη μας φαίνεται λίγος μικρός..."

(Προσωπικά πιστεύω πως αν η ευφυία ξεχείλιζε σε αυτόν τον τόπο, το αναμφισβήτητα αιρετικό αυτό βιβλίο θα είχε τύχει σημαντικών αναφορών και ουχί συκοφαντίας)

Πάντως έστω και στο επίπεδο ηλεκτρονικών αντιλόγων, είναι καταφανής η σύγχυση...

nikiplos είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα. Το ζήτημα της ιθαγένειας δεν το βάζει ο ΓΑΠ. Το ζήτημα τίθεται από την ίδια την πραγματικότητα 21 χρόνων μετανάστευσης προς τη χώρα καθώς σε λίγο θα μιλάμε για τα παιδιά των παιδιών των πρώτων μεταναστών που ήρθαν στην Ελλάδα! Το τελευταίο νομοσχέδιο δίνει μια συγκεκριμένη απάντηση, από τσαπατσούλικη έως ύποπτη.

Αυτό δεν αναιρεί, όμως, την άμεση ανάγκη για απάντηση! Από το ύφος κάποιων σχολίων (που έχω δεί ανά τα μπλογκς) φαίνεται καθαρά ότι το πρόβλημα δεν είναι το ύποπτο νομοσχέδιο του αλλά οι ίδιοι οι μετανάστες.

Γι’ αυτό και πολλοί ελάχιστα ασχολήθηκαν με τις ίδιες τις δύο τελευταίες παραγράφους του νομοσχεδίου καθώς αυτό που ουσιαστικά τους ενδιαφέρει είναι να μην πάρει κανένας μετανάστης ελληνική υπηκοότητα και όχι ο τρόπος με τον οποίο θα την πάρει.

Συμφωνώ, με το πνεύμα του λακωνικού ποστ, όμως μένει το ζητούμενο, τι ακριβώς θέλουμε από τους Μετανάστες για να τους θεωρήσουμε ενσωματωμένους. Πως όμως να το λύσουμε, αυτό, αφού ακόμη (τυπικά ως κράτος) δεν έχουμε δώσει απαντήσεις στο τι θέλουμε από τους ίδιους τους δικούς μας πολίτες.