Λοιπον, γινεται ειτε ολος με καστανη ζαχαρη οποτε κ βγαινει καστανος ειτε με απλη ζαχαρη οποτε βγαινει χρυσαφης ειτε μισος καφες μισος λευκος (χρησιμοποιωντας διαφορετικη ζαχαρη κ φτιαχνωντας ετσι 2 σιροπια)κ τον τοποθετουμε κατα στρωσεις.
Υλικα
- 3 κόκκινα μήλα
- 1/2 ποτήρι λάδι*
- 100γρ φυτική μαργαρίνη*
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι (συνηθως χοντρο αλλα μπορουμε κ λεπτο η μισο μισο)
- 3 ποτήρια ζάχαρη η 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή κ 1/2 ποτηρι μελι (οποτε ο χαλβας θα βγει καστανος)
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
- 5 γαριφαλάκια
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες σε κονιάκ (τις βγαζουμε απ το κονιακ.εγω βαζω μισο κονιακ μισο τσερι.Δε ξερω ποση ωρα τις αφηνουμε αναλογως μεχρι να δουμε οτι εχουν μαλακωσει)
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει ξανθό ανοικτό.
- Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, αποσύρουμε για λίγο, και τότε ρίχνουμε το νερό, τα μήλα σε μικρά κομματάκια κ χωρις τα φλουδια), την κανέλλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες.
- Αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιεί όλο το νερό.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να στεγνώσει ο χαλβάς για 20 λεπτά.
- Τον βάζουμε σε φόρμα καιοταν κρυωσει τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε σκόνη κανέλλας
* η ενα ποτηρι ελαιολαδο
Μακαρονια σουφλε
Υλικα
- 350γρ. πενες (η οτι αλλο θελουμε)
- 2 κουταλιες βουτυρο η λαδι
- 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
- 50γρ. αλευρι
- 550ml φρεσκο γαλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκαρυδο
- 150γρ. τυρι κρεμα
- 4 κροκους χτυπημενους
- 100γρ. γραβιερα τριμενη
- 100γρ. παρμεζανα τριμενη 9η ρεγκατο η δε ξερω κ γω τι.Ο,τι τυρι μας αρεσει.Αν ειναι να βαλετε φετα,θα τη θρυμματισετε κ αφου ανακατεψετε το συμπαν οπως λεει παρακατω θα τη βαλετε στο τελος κ μετα στο φουρνο)
- 4 ασπραδια
- 1/2 κ.γ. αλατι
- 1/2 κ.γ.πιπερι (εγω απλα βαζω λιγο απ ολα τα πιπερια που εχω σπιτι)
- 1/2 φλιτζανι ψιχουλα απο φριγανιες preferably απο ντακο,οπερ οτι εχει μεινει στον πατο του κουτιου με τις φρυγανιες-γιατι ειπαμε σε καιρο λιτοτητας δε πεταμε τιποτα)
- 1 πιπερια κοκκινη ει δυνατον Φλωρινης ψημενη η οχι ψιλοκομμενη (εχω τη βαζω ψημενη για να ξεμπερδευω)-μπορειτε κ περισσοτερες αναλογα τι σας αρεσει
Οδηγιες
PS Συνταγη χαλβα νομιζω εχω ξαναποσταρει.Nevertheless, αυτη ειναι διαφορετικη
Ολες τις παραπανω συνταγες τις βρηκα στο 'οι συνταγες της παρεας' αλλα τις ενωσα μεταξυ τυος αναλογα με το τι μ αρεσει κ ποσα υλικα (η οτι εχει απομεινει απο υλικα) εχω σπιτι μου κ τι θελω να χρησιμοποιησω
πχ καλο ειναι ν αποφευγουμε την κρεμα γαλακτος.Η συνταγη εχει γαλα μεσα.
Η δεν τρωει καποιος φρουτα ¨η σταφιδες, ευκολα μπορεις να τα 'κρυψεις' στο χαλβα.
- Λιωνουμε το βουτυρο σε ενα κατσαρολακι κ μαραινουμε το κρεμυδι .
- Ριχνουμε σε βαθεια κατσαρολα το αλευρι και το γαλα σιγα σιγα κ ανακατεουμε μεχρι να δεσουν, σε χαμηλη φωτια κ κατα τη διαρκεια ριχνουμε το αλατι κ το πιπερι/α κ το μοσχοκαρυδο.
- Στο μεταξυ εχουμε βρασει τις πενες και τις εχουμε στραγγιξει καλα.
- Ριχνουε στην μπεσαμελ το τυρι κρεμα, τους κροκους, τη μιση παρμεζανα και την γραβιερα ανακατεουμε καλα να δεσουν τα υλικα κ μετα ριχνουμε μεσα κ τις πενες κ ανακατεουμε πολυ καλα (εδω θα μπει η φετα να θεμε κ φετα)
- Χτυπαμε και τα ασπραδια μαρεγκα και τα προσθετουμε στα ζυμαρικα λιγο λιγο ανακατευοντας απαλα.
- Αδειαζουμε τα υλικα σε πυρεξ αφου εχουμε ριξει στον πατο το μισο μερος τα ψιχουλα, πασπαλιουμεω με την υπολοιπη παρμεζανα κ τα υπολοιπα ψιχουλα κ το το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους και ψηνουμε για 12 με 15 λεπτα.
PS Συνταγη χαλβα νομιζω εχω ξαναποσταρει.Nevertheless, αυτη ειναι διαφορετικη
Ολες τις παραπανω συνταγες τις βρηκα στο 'οι συνταγες της παρεας' αλλα τις ενωσα μεταξυ τυος αναλογα με το τι μ αρεσει κ ποσα υλικα (η οτι εχει απομεινει απο υλικα) εχω σπιτι μου κ τι θελω να χρησιμοποιησω
πχ καλο ειναι ν αποφευγουμε την κρεμα γαλακτος.Η συνταγη εχει γαλα μεσα.
Η δεν τρωει καποιος φρουτα ¨η σταφιδες, ευκολα μπορεις να τα 'κρυψεις' στο χαλβα.
4 σχόλια:
Δηλ. δεν έχεις καρκίνο και δηλ. δε θα σου κάνουν προσωποπαγή θέση και δηλ. θες ένα ξύλο να δεις εσύ :Ρ
λοιπον ελπιζω οτι δεν εχω καρκινο αλλα για την ωρα δεν ξερω καν τι εχω.Οποτε εις αναμονη της εξετασης απο την κυρια Harvard κ εχει ο Θεος.παντως θεωρω οτι με το 'πλουσιο' οικογενειακο μου ιστορικο εχω καθε λογο ν ανησυχω κ ν αγχωνομαι απλουστατα γιατι δεν εχω αυτη την ευλογημενη αγνοια κινδυνου κ ουτε κ ειμαι εκ φυσεως 'τριαλαρι λαρο κ τα πυλακια τραγουδουν στις Πλατρες η οπου αλλου γουσταρουνε'
Ζηλευω τους ανθρωπους που ζουν στην αγνοια την αρνηση κ την αφελεια.Με τα λυπης μου δε καταφερα ποτε να ειμαι ετσι.
Πάσχεις από αυτό που περιγράφεις: Άγχος, ανασφάλεια, υπερβολική σοβαρότητα κλπ. και αυτό τα προκαλεί όλα.
xaxaxaxa μου αρεσει η τοποθετηση σου κ θα ειμαι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο αν αποδειχτει αληθεια!
επισης περαν ολων αυτων που λες φταει κ ο καφες!μια μερα θ αποδειχτει κ αυτο θα δεις χαχαχχαχχα
Δημοσίευση σχολίου