29 Ιουλ 2010

Παστακι με Πτι Μπερ

Λοιπον βρηκα μια συνταγη για παστακια στο ιντερνετ αυτην εδω την οποια οπως καταλαβαινετε μονο εαν ημουν μια χαρωπη νοικοκυρα θα ειχα τον χρονο κ τη διαθεση να την κανω.
Λοιπον αλλαξα τη συνταγη (σιγα το δισκολο) κ εγινε καπως εσι

1. 2 πακετα πτι μπερ
2 1 φακελο κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα γιωτης στιγμης
3. την καραμελα απο ενα κουτι κρεμ καραμελε (no worries με την κρεμ καραμελε θα φτιαξω κεϊκ αλλη φορα)
4. 1 χουφτα αμυγδαλα κ λιγα καρυδια που μου ειχαν μεινει
5 3 μπαστουνια κουβερτουρα


εφτιαξα την κρεμα ζαχαροπλαστικης οπως λεει το κουτι
χτυπησα στο μπλεντερ τους ξηρους καρπους (οχι να γινουν σκονη,χοντροκομμενα) κ τ ανακατεψα στην κρεμα
εβαλα πανω σε καθε πτι μπερ μια σταγονιτσα καραμελα κ την απλωσα να παει παντου.
οποτε βαζεις ενα πτι μπερ κατω,μια κουταλια σουπας κρεμα σοκολατα ενα πτι μπερ επανω.
Αφηνεις 24 ωρες στο ψυγειο. Τα βγαζεις.
Λιωνεις την κουβερτουρα σε μπεν μαρι κ βουτας στιγμιαια κ με προσοχη καθε παστακι μεσα,να παει σοκολατα σ ολες τις πλευρες.
Αφηνεις να κρυσωσει πανω σε λαδοχαρτο.
Ετοιμο!
Το πτι μπερ μαλακωνει πολυ κ γινεται πραγματικα σα παστακι!Καμια διαφορα!Εντυπωσιακο!
Αυτο το μπισκοτο ειναι πραγματικα,το πολυμορφικο υλικο της ζαχαροπλαστικης!

Οποιος ξερει τη συνταγη για εκεινο το παστακι Σεριφου ας μ ενημερωσει.Ψαχνω ψαχνω στο ιντερνετ κ δε το βρισκω.
Κατα τ αλλα καλα κ οχι.Νιωθω περιεργα.
Επαναλαμβανω στον εαυτο μου οτι το μαυρο κουτι ειναι μεσα στο κεφαλι μου κ ο κοσομος ειναι ωραιος.Το κεφαλι μου δε πειθεται...θα δουμε...προς το παρον..παστακι