24 Ιαν 2011

Μαγειρευοντας Αιγυπτιακα..ας πουμε..

Φαλαφελ (η τααμιγες αν δε κανω λαθος)
υνταγη για να τα φτιαξετε βρηκα εδω αλλα εγω βαριεμαι να φτιαξω κατι τετοιο ασε που αν το φτιαξεις οριτζιναλ μετα μυριζεις.Οποτε τ αγορασα ετοιμα απο το σουπερ μαρκετ Κλεοπατρα διπλα σρο δημαρχειο στην πλατεια Κοτζια μαζι με αιγυπτιακες πιτες (καμια σχεση η τιμη τους με αυτη στα δικα μας σουπερ μαρκετ)
Τηγανιζεις λοιπον σε καφτο λαδι κ βαζεις μεσα στην πιτα μαρουλακι τααμιγιες κ ταχινι.
Ετοιμο!
Μη φατε ομως πανω απο 5 τετοια κεφτεδακια αν δεν ειστε συνηθισμενοι σ αυτο το φαγητο.
*****συνοδευεται κ με σως
3κ.σ. γιαουρτι στραφφιστο
1κ.σ. ταχινι
λαδι λεμονι πιπερι αλαατακι αν σας αρεσει κ σκορδο

Ταμπουλε

1 φλιτζανι πλιγουρι (ψιλο)*
1 κρεμμυδι κομμενο σε κυβους
1ντοματα κομμενη σε κυβους
2-3 λεμονια
λαδι αλατι
1 μεγαλο ματσακι μαιντανο ή οσο περισσοτερο θελετε
μεντα 1 μικρο ματσακι κ λιγη αποξηραμενη

Στη σαλατα αυτη υπερισχυει ο μαϊντανος οχι τα υπολοιπα υλικα
* το πιγουρι αλλοι το βραζουν αλλοι το μουλιαζουν αλλοι το ριχνουν κατευθειαν στη σαλατα κ μουλιαζει σιγα σιγα απ τα υπολοιπα υγρα.Προτιμω αυτο το τελευταιο.Η σαλατα αυτη θελει να κατσει χρονο στο ψυγειο.
** το αλατι το βαζετε στο ψιλοκομμενο κρεμμυδι κ οχι κατευθειαν στη σαλατα.
*** Η ντοματα να ναι πολυ καλα ψιλοκομμενη χωρις σπορια
Ανακατεουμε ολα τα υλικα κ αφηνουμε στο ψυγειο.Ανακατευουμε κατα διαστηματα.
**** αλλοι βαζουν δυοσμο η κ αγγουρακι ή πιπεριες η δε ξερω κ τι αλλο.Παντως αυτη ειναι σχετικα οριτζιναλ συνταγη
Κατι αντιστοιχο μπορει να γινει με κουςκους αν δεν εχετε πλιγουρι.Again ειναι απλα κατι διαφορετικο απ την αυθεντικη συνταγη