30 Απρ 2011

Τι Κανουμε Το Τσουρεκι Που Περισεψε

Πουτιγκα!
Κυκλοφορουν πολλες αναλογες συνταγες στο ιντερνετ.
Εγω ειχα
1.τσουρεκι
1 φακελακι κρεμα απο το κουτι της κρεμας καραμελε γιωτης
1 κουτι μαρμελαδα(πελτε) blackberry

Κοβουμε το τσουρεκι φετες κ αφαιρουμε το απ εξω.Σε ενα ταψακι απο γαλακτομπουρεκο πιεζουμε τις φετες το τσουρεκι τη μια πανω στην αλλη χωρις ν αφηνουμε κενα.φτιαχνουμε 2 στρωσεις.
Βραζουμε 600ml γαλα κ διαλυουμε μεσα τη σκονη απο τη κρεμα καραμελε.Μ αυτη περιχυνουμε το τσουρεκι (που βρισκεται πατικωμενο μεσα στο ταψακι you know).Να παει παντου.Αφηνουμε να κρυωσει.Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει καλα.
Αφου κρυωσει σε μια πιατελα ξεφορμαρουμε προσεκτικα.Ειναι πολυ ευκολο.Χωριζουμε γυρω γυρω το τσουρεκι απο το ταψακι αναποδογυριζουμε στη πιατελα κ πιεζουμε τον πατο.Βγηκε!
Σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε 2 κουταλιες της σουπας μαρμελαδα κ 2 κουταλιες νερο.
Τη βαζουμε πανω στη φωτια κ ανακατεουμε να γινει ομοιογενης.
κατεβαζουμε απο τη φωτια.Αν ειναι αραιη προσθετουμε μια κουταλια της σουπας ορν φλαουρ κ ξαναβαζουμε το κατσαρολακι στη φωτια μεχρι ν αρχισει να πηζει.Αποσυρουμε τοτε απο τη φωτια κ περιχυνουμε την πουτιγκα μας.Ξανα στο ψυγειο για 3 ωρες et voila!Ετοιμο!
Τωρα αν δε θελετε να νιωθετε το τσουρεκι μπορειτε να χρησιμοποιησετε 2 φακελακια κρεμας καραμελε κ την καραμελα που εχει μεσα την οποια κ θα πρεπει να την κανετε σως.

1 σχόλιο:

Εξύμνoς είπε...

Ένα ποστάκι για το τι κάνουμε τα κόκκινα αυγά που έχουν ριζώσει στο ψυγείο παρακαλώ...!!