7 Νοε 2009

Κεϊκ Σοκολατας

Για να μην πλατιαζω,εφτιαξα αποψε αυτο χωρις την κρεμα που λεει.Αγορασα ετοιμο γλασο σοκολατας ΓΙΩΤΗΣ.Την αλλη φορα θα το δοκιμασω οπως το λεει η συνταγη.
Το μονο που εκανα διαφορετικα
α.πριν λυωσω σοκολατα με βουτ. εβαλα στο μπωλ του μιξερ τη ζαχαρη τ αυγα το γαλα το κονιακ κ τα χτυπησα ελαφρα στο -ας πουμε-πρωτο προγραμμα του μιξερ (Ουτε πλυντηριο να ητανε)
β.εφτιαξα τη σοκολατα κ την ενσωματωσα με την κουταλα στο μιγμα του μπωλ του μιξερ κ μετα εριξα σταδιακα τ αλευρι με τα μπαχαρικα που χα ανακατεψει σε αλλο μπωλ οπως λεει η συνταγη,συνολικα σε 3 δοσεις κ καθε φορα,ανακατευα στο προγραμμα ενα.
Μολις τελειωσα,ανεβασα στο προγραμμα δυο κ χτυπησα στο μιξερ ολα μαζι για 2 λεπτα.οχι παραπανω γιατι μποορει να σφιξει το μιγμα.
Στον δικο μου φουρνο,το εψησα στους 150 βαθμους για 45 λεπτα ακριβως αφου τον ειχα προθερμανει 15 λεπτα.Ο χρονος που λεει η συνταγη, δεν ισχυει για ολους τους φουρνους.
Ειναι πολυ ευκολο κ γρηγορο κεϊκ κ εχει μια εσανς Χριστουγεννων λογω του τζιτζερ κ της κανελας.Δεν ειναι ιδιαιτερα γλυκο κ αν βαλεις κ το γλασο απο πανω εξισορροπεις τη γευση πολυ ωραια.με τα μπαχαρικα μπορεις να παιξεις,να βαλεις λιγο περισσοτερο απο αυτο που σ αρεσει περισσοτερο.παντως αν ακολουθησεις τη συνταγη βγαινει οντως πολυ καλο οπως προειπα.
Λαμβανει 5 πιρουνακια για την ευκολια της συνταγης κ την ισορροπια του γευστικου αποτελεσματος.
Φιλια!

1 σχόλιο:

Aphrodite είπε...

eftixos pu masampukiazw lukumades me sokolata apo to panigiri tora..alios 8a ixa liosi:P

8a to dokimasw otan katevw katw kipro...idika stis diakopes twn xmas tus trelenw me glika:P

elpizw na ise kala btw..exi kero na perasw apo to blog;/

xoxo